Petrović: Mislim da sve zavisi od nas

"Svi u klubu smo očekivali i pričali o tome da će nam Vardar biti protivnik u polufinalu", rekla je Radmila Petrović
0 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Savo Prelević
Radmila Petrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2014. 12:13h

Dilema u posljednjem kolu nije bilo, dogodilo se ono što se i očekivalo - rukometašice Budućnosti će u polufinalu Lige šampiona, 3. maja u Budimpešti, igrati sa Vardarom. U drugom meču sastaće se Đer i Midtjiland.

Izabranice Indire Kastratović su u Skoplju savladale Savehof rezultatom 24:18 i osvojile 1. mjesto u grupi 1. Makedonke je ponovo predvodila Andrea Lekić sa sedam golova, Jovanka Radičević je postigla četiri, a Ana Đokić jedan.

"Svi u klubu smo očekivali i pričali o tome da će nam Vardar biti protivnik u polufinalu. U pitanju je veoma kvalitetna ekipa. Mislim, ipak, da sve zavisi od nas i dobro je da je tako. Moramo da popravimo dosta stvari u odbrani i da poradimo na fizičkoj i taktičkoj spremi", rekla je Radmila Petrović.

Budućnost je ove sezone dva puta igrala sa Vardarom u Regionalnoj i oba puta dobila, ali ti mečevi teško da mogu da budu reper. Krajem septembra, Podgoričanke su bez Kinge Bizdre i Milene Knežević, koja u polufinalu neće igrati zbog suspenzije, slavila 24:20, a u revanšu u Podgorici je Vardar (32:28) igrao sa drugom postavom.

"Dosta dobro se poznajemo individualno, ali se nismo mogli „izmjeriti” u međusobnim mečevima. U Skoplju smo mi igrali sa pola ekipe, a u Podgorici je Vardar igrao sa drugim timom. Ne znamo šta rade, nismo ih „provalile”. Neće, naravno, biti lako, čeka nas veoma težak posao".

"Gledala sam neke njihove utakmice, imaju po dvije vrhunske igračice na svim pozicijama, što im omogućava da održe svježinu. Ali, imena ne pobjeđuju, već kolektiv, a čini mi se da se kod njih igra svodi na individualni kvalitet. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i sugurno je da će u maju biti još bolje", upozorila je Petrović.

Tiringer, dojučerašnji lider grupe 1, oprostio se od elitnog takmičenja, jer je poražen od Midtjilanda sa 26:20. Njemice nisu imale šanse, pošto je tim iz Ikasta serijom 10:0 krajem prvog i početkom drugog poluvremena stigao do plus devet (19:10).

Đer je osigurao prvo mjesto u grupi 2 pobjedom nad Larvikom (31:29), uz sedam golova Anite Gorbic, šest Katarine Bulatović i pet Hajdi Loke.

Bonus video: