Proba za fajnl-for

Odmaraće Cvijić, koja je počela proces oporavka, Adžić će pokušati da poštedi i Voltering, dok zbog bolesti nisu otputovale ni Vukčević i Pavićević, a nema ni kažnjene Knežević
1 komentar(a)
Budućnost-Krim, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Krim, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2014. 13:13h

Prilika za osvajanje 1. mjesta u grupi 2 je odlepršala sa bodom koji je Đer odnio iz „Morače”, tako da Dragan Adžić već smije da sebi dozvoli luksuz da odmara glavne igračice.

Zbog toga će večeras (20.230) protiv Krima u Ljubljani, u posljednjem meču glavne faze Lige šampiona, odmarati Dragana Cvijić, koja je počela neophodni proces oporavka, zacrtan da traje tri sedmice.

Trener „plavih” će pokušati da poštedi i Klaru Voltering, zbog bolesti nisu otputovale ni Marina Vukčević i Biljana Pavićević, a nema ni kažnjene Milene Knežević.

Zbog toga će ovaj meč biti svojevrsna proba za fajnl-for u Budimpešti - Hrvatice Kristina Ježić i Marta Žderić će pokušati da se nametnu Adžiću, koji će uzgred morati da traži i dobitnu bekovsku postavu za polufinale, jer ni tada neće biti Kneževićeve.

"Ovo nam je vrlo bitan meč. Neke djevojke koje nisu puno igrale u Ligi šampiona će dobiti šansu, a želimo da ostanemo neporaženi u glavnoj fazi. Psihološki bi nam puno to značilo, jer bi govorilo da imamo širinu koja je potrebna da bi se išlo do kraja", istakao je Adžić.

Trener Budućnosti se osvrnuo na to što je EHF kaznio Milenu Knežević sa dva meča neigranja zbog udaranja glavom Anite Gorbic.

"Žao mi je što se to desilo našoj igračici, ali to je pouka za sve da se nikada i ni pod kojim uslovima ne ponašaju tako. Svaka kazna je zaslužena, tako je i ova. Utakmica sa Krimom će nam poslužiti da za fajnl-for pripremimo igračice koje do sada nisu puno igrale, a vjerujem da će uspjeti da nadomjeste Milenin izostanak", rekao je Adžić, koji u odsustvu Dragane Cvijić mora da mijenja strategiju na poziciji pivota.

"Suzana Lazović je još pod terapijom koja ne dozvoljava puni trening, tako da je bila fokusirana samo na odbranu. Zbog toga će Katarina Ježić ponijeti najveći teret u napadu".

Bonus video: