Izvinjenje Milene Knežević zbog udaranja Gorbic

Kneževićevu će kazniti i klub, ali u podgoričkom timu nadaju se da suspenzija neće biti duža od jednog meča
138 pregleda 54 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 09:48h

Ponovo je bila na meti rukometašica Đera, primila je nekoliko „prljavih” i grubih udaraca kao i u Mađarskoj, ali je reagovala užasno - Milena Knežević je tri sekunde prije kraja utakmice sa aktuelnim prvakom Evrope glavom udarila Anitu Gorbic!

To je uradila toliko munjevito da je izmaklo ne samo sudijama, delegatu i izvještačima sa utakmice, već i saigračicama Gorbic, koje su bile bez ikakve reakcije.

Bek Budućnosti se juče javno izvinio jednoj od najboljih igračica svijeta, svom klubu, Đeru... zbog poteza kakav se viđa uglavnom na fudbalskim terenima, i to kad igraju muškarci.

„Draga Anita, koristim priliku da se izvinim tebi lično, svom klubu koji volim i poštujem iznad svega, kao i cjelokupnoj javnosti, zbog nesportskog postupka koji sam napravila. Nažalost, moj postupak nije povrijedio samo mene, već i mnoge ljude koje duboko poštujem, uključujući tebe. Svjesna sam da za ono što sam uradila ne postoji opravdanje, ali želim da te zamolim da prihvatiš moje iskreno izvinjenje i doživiš ga kao znak iskrenog kajanja”.

„Ovaj postupak ne pokazuje moje pravo lice i uradiću sve što je u mojoj moći da ne dopustim da me on definiše i poništi sve ono što sam uradila za sport. Svjesna sam da će to zahtijevati puno truda i napornog rada, ali sam spremna da prihvatim izazov, što sam uradila mnogo puta do sada. Nadam se da ću iz ovoga izaći jača i da ću pokazati svima da je prava Milena Knežević sportistkinja koja iskreno poštuje fer igru i živi za ovaj predivni sport”, kaže se u saopštenju beka Budućnosti.

Čelnici Đera podnijeli su žalbu EHF-u, koji je na svom sajtu potvrdio da je predsjednik Suda za rukomet otvorio postupak i da su Budućnost i Kneževićeva dužni da do srijede dostave izjave.

Srednjeg beka sigurno očekuje kazna kluba, ali se u Budućnosti nadaju da suspenzija neće biti duža od jednog meča, kako da bi djevojka koja sjutra slavi 24. rođendan mogla da nastupi na fajnl-foru u Budimpešti.

"Milena je napravila nepromišljen potez. Nisam to ni primijetila tokom meča, tek kasnije sam vidjela na snimku šta se desilo. Napravila je štetu i sebi i klubu, mlada je i moraće sad sama da se izbori sa svim tim stvarima i osudama sa svih strana. Mi ćemo je kao klub, naravno, kazniti, ali još nije odlučeno kako. Što se tiče odluke EHF, moramo da sačekamo. Bilo bi nam žao da propusti fajnl-for, nadamo se da do toga neće doći. Mora da bude kažnjena, kako bi iz ovoga nešto naučila, ali se nadamo da će kazna EHF-a biti nešto blaža", istakla je sportska direktorica Bojana Popović.

Galerija

Bonus video: