Fajnl-for osiguran, sad u bitku za broj 1

"Đer je do sada nepobjediv, jedino smo mu mi uzeli bod. Ima vrhunske igračice na svim pozicijama, po nekim izborima i najbolje", poručuje Dragan Adžić
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2014. 09:53h

Formalnost je gotova, Budućnost je i definitivno na fajnl-foru Lige šampiona - Larvik je savladao Krim sa 28:22, što je omogućilo Podgoričankama da i teoretski obezbijede mjesto u Budimpešti.

Ali, daleko od toga da su izabranice Dragana Adžića završile sav posao u grupi 2.

Šta više, ni za jedan meč sigurno nisu više motivisane - na oproštaju od svojih navijača u ovoj sezoni Lige šampiona, „plave” će dočekati Đer, kojem su 1. februara umalo nanijele prvi poraz u elitnom takmičenju.

Zbog toga će večeras (19.15 časova) dati sve od sebe da skinu skalp aktuelnom prvaku Evrope.

"Žao mi je što sedam mjeseci neće biti prilike da igramo Ligu šampiona u „Morači”. Đer je do sada nepobjediv, jedino smo mu mi uzeli bod. Ima vrhunske igračice na svim pozicijama, po nekim izborima i najbolje. Ovo je veliki izazov, ali ne sumnjam u dodatni motiv i želju koju djevojke imaju kada igraju protiv najjačih", poručuje Adžić.

Trener Budućnosti je ubijeđen da njegov tim može do još jedne velike pobjede, ali zna da će to biti jako teško...

"Mislim da ćemo odigrati još jedan dobar meč i dovesti Đer prvi put u poziciju da izgubi meč, mada to neće biti nimalo lako. Đer je vrlo kvalitetno vođen, ima odličan sistem igre i veliko iskustvo, tako da će nam biti potrebno više nego što smo pružali u svim dosadašnjim mečevima. Spoznaja da je 10 utakmica u Ligi šampiona neporažen daće našem rivalu stabilnost da u „Morači” odigra na visokom nivou, a siguran sam da će i njih onaj remi u Mađarskoj dodatno motivisati. Nadam se, ipak, da se ni nama neće desiti pad u drugom poluvremenu, kao na toj utakmici u Đeru".

Može li Budućnost da odigra bolje nego protiv Larvika prije osam dana?

"Sigurno da možemo bolje i od toga. Kada se analizira svaka utakmica, pa i ona protiv Krima, kada je bilo 15 razlike, ima segmenata koji mogu bolje. Ove djevojke imaju još rezerve u sebi, potrebne su utakmice i dobar zdravstveni bilten da sve to izađe na vidjelo. Nadam se da će to do fajnl-fora biti još bolje, i kod svih igračica i kod čitave ekipe. Protiv Đera ćemo, svakako, morati bolje nego protiv Larvika ako želimo da pobijedimo fenomenalnog suparnika".

Da li ćete pokušati da osvojite 1. mjesto u grupi i koga biste voljeli za rivala u polufinalu?

"Biti prvi ili drugi u grupi ne znači ništa specijalno, kada već ne igrate revanš kući. Time se uopšte ne opterećujemo. Uloga favorita dva tima iz ove grupe možda bude problematična u pripremi polufinala, jer su Tiringer, Vardar i Midtjiland vrhunske ekipe i vrlo nezahvalne i nezgodne i za Đer i za Budućnost".

Koliko bi trijumf nad Đerom podigao samopouzdanje pred odlazak u Budimpeštu?

"Pobjeda protiv najboljih i najjačih uvijek ostavi traga i da posebnu vrijednost dosadašnjem radu i samopouzdanju, koje se maksimalno povećava. To bi nam puno značilo i uradićemo sve da pobijedimo i steknemo psihološku prednost i stabilnost pred finalni turnir. Želimo da dokažemo da možemo da pobijedimo najbolje".

Šta mora da bude bolje nego na prvoj utakmici sa večerašnjim rivalom?

"Svaki segment igre. Poslije dva mjeseca pauze, na gostovanju prvaku Evrope pokazali smo odnos kakav bi trebalo da bude i igru kao da je meč bio u „Morači”. To samo treba da se nadogradi u našoj dvorani. Takva ekipa, sa tako dobrim napadom, ali i odbranom, zahtijeva maksimum u svakom segmentu i fokus svih 60 minuta. Đer vrlo brzo kazni mali pad koncentracije, što smo vidjeli u Mađarskoj. To ne smijemo da dozvolimo, a vjerujem da će djevojke izdržati, iako nismo u dobrom treningu", zaključio je Adžić.

Galerija

Bonus video: