Obradović i definitivno selektor Crne Gore

Promocija će se obaviti početkom aprila, tokom EHF nedjelje, na kojoj će i debitovati na klupi
82 pregleda 2 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Www.ehfcl.com
Ljubomir Obradović, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 04.03.2014. 10:01h

Dogovor je pao, Ljubomir Obradović je novi selektor rukometaša Crne Gore. Trener Porta i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković su prethodnih dana vodili intenzivne pregovore, u kojima su utanačeni svi detalji saradnje.

Kako je bivši šef stručnog štaba Lovćena dobio dozvolu portugalskog kluba da uporedo vodi i reprezentaciju Crne Gore, prepreka više nije bilo...

RSCG je danas na svom sajtu i zvanično objavio da je Obradoviću povjereno kormilo „zlatnih lavova” do kraja olimpijskog ciklusa 2016. godine, a promocija će se obaviti početkom aprila, tokom EHF nedjelje, na kojoj će i debitovati na klupi.

Popularni Profesor je šesti selektor u istoriji crnogorske rukometne reprezentacije, dugoj nepunih osam godina.

Prvi je na klupi „crvenih” bio Pero Milošević, koji je sa ekipom izborio plasman na Evropsko prvenstvo, ali nije ni otišao u Norvešku zbog afere sa premijama.

Naslijedio ga je Ranko-Bana Popović, koji se zadržao skoro dvije i po godine, potom je Kasim Kamenica bio selektor nepuna dva mjeseca.

Manje od godinu se zadržao i Miodrag-Miško Popović, a u aprilu 2011. je izabran Zoran Kastratović, koji je smijenjen zbog bune igrača prije 10-ak dana.

Obradovića u junu očekuje veliko iskušenje - dvomeč sa Bjelorusijom u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: