Sad je i finale u mislima

“Iskreno, nismo vjerovale da će sve već sada biti gotovo. Nadale smo se tome, a to što smo već prošle iz „grupe smrti” je dokaz da ovaj tim vrijedi”, kaže Mehmedović
7 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.03.2014. 16:53h

Kada su žrijebane u „grupu smrti”, sa Đerom, Larvikom i Krimom, rukometašice Budućnosti su stidljivo najavljivale pohod na prvi fajnl-for Lige šampiona.

Ponavljale su onu čuvenu mantru da će „dati svoj maksimum” protiv veoma jakih rivala, ali su vjerovale da će se pojaviti u Budimpešti.

Nijedna od njih, međutim, nije mogla ni da sanja da će sve biti završeno već nakon četiri kola.

“Iskreno, nismo vjerovale da će sve već sada biti gotovo. Nadale smo se tome, vjerovale da ćemo igrati dobro, a to što smo već prošle iz „grupe smrti” je dokaz da ovaj tim vrijedi”.

“U prvoj fazi nismo igrale kao sada, što mi daje nadu da ćemo na fajnl-foru biti još bolje”, kaže Majda Mehmedović.

Posao u grupi 2, međutim, još nije završen. U Podgorici se u nedjelju igra derbi sa Đerom, koji bi mogao da odredi ko će na završni turnir ići sa 1. pozicije.

“Imamo veliki motiv, pogotovo što nam je to posljednja utakmica koju igramo u „Morači”, jer je fajnl-for u Mađarskoj”.

“Nadam se da će dvorana biti puna i da ćemo još jednom osjetiti sjajnu atmosferu i tako skupiti dodatnu snagu za fajnl-for. Đer je favorit za osvajanje Lige šampiona, ali želimo da budemo prve u grupi”.

  • Da li ti je žao što se ove godine igra fajnl-for, jer se najvažnije utakmice ne igraju u „Morači”?

“Ne sumnjam da će mnogo naših navijača doći u Budimpeštu, ali mi je jako žao što nećemo osjetiti atmosferu kao što je bila u onom finalu sa Đerom”.

“S druge strane, milo mi je što nas je EHF organizacijom fajnl-fora približio muškom rukometu i pokazao da nas dobro rangira”.

  • Nadaš li se da ćeš sada igrati u finalu, jer si revanš protiv Đera 2012. propustila zbog povrede?

“Iskreno se nadam da ću osjetiti finale. Mislim da imamo kvalitetan tim i zaslužile smo da se borimo za trofej koliko treniramo i radimo”.

  • Jesu li Budućnost i Đer favoriti za finale?

“Smatram da jesmo. Bilo ko da je prošao iz naše grupe je zaslužio da igra u finalu, jer mislim da su ovo četiri najbolje ekipe Evrope”.

“Neću da potcjenjujem Vardar, za koji igraju velika imena, ali je to novi tim”, zaključila je Mehmedović.

19,9 golova prosječno prima Budućnost ove sezone u Ligi šampiona i na pragu je rušenja rekorda, koji drži Đer. Aktuelni prvak Evrope je prošle sezone primio 346 pogodaka na 16 utakmica, prosječno 21,6.

Nakon podgoričanki, najmanje golova u LŠ je ove sezone protivnicima dozvolio Larvik - 227. Ostali su primili od 235 do 271

Gjorgijevska u Baja Mareu, idu i Ježić i Nikitina

Elena Gjorgijevska na kraju sezone napušta Budućnost i prelazi u rumunski Baja Mare, sa kojom je potpisala jednogodišnji ugovor.

“Potpisala sam za Baja Mare ne samo zbog odličnih uslova koje sam dobila, već i zbog toga što prave moćan tim, koji će imati velike ambicije u Ligi šampiona”, istakla je 23-godišnja Makedonka za medije iz Skoplja.

Osim desnog beka, Podgoricu će gotovo sigurno napustiti i Hrvatica Katarina Ježić, kao i Ruskinja Irina Nikitina, koja se nije izborila za povjerenje Dragana Adžića.

Bonus video: