Voltering: Kada smo koncentrisane, vidi se duh ove ekipe

"Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe", rekla je golmanka Budućnosti
120 pregleda 2 komentar(a)
Nora Merk i Klara Voltering, Foto: Zoran Đurić
Nora Merk i Klara Voltering, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.03.2014. 21:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Klara Voltering je bila još jednom spektakularna, odbranila je 19 šuteva i sedmerac i, što je najvažnije od svega, nabila kompleks Norvežankama.

Način na koji je zaustavila šut Nore Merk iz kontre pri rezultatu 18:16 je dao krila njenim saigračicama, a potpuno razbio moral protivnica.

Kapitenka Budućnosti, međutim, ističe timske zasluge u prvi plan.

"Znamo koliko dobro možemo da igramo, ali je bilo veoma teško. Do samog kraja nije bilo sigurno da ćemo dobiti. Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe".

Da li je tvoja odbrana Nori Merk odlučila meč?

"Ne znam, ali mi je dala samopouzdanje, kao i timu. Ne želim da kažem da je to bila najvažnija lopta, jer se igralo 60 minuta i bilo je situacija u kojima sam mogla da odbranim, a nisam".

Dalbi: Klara je bila nevjerovatna

Kamila Dalbi je dala širinu napadu Budućnosti, njena četiri gola su bila jako bitna. Ali, dala je i doprinos u odbrani, gdje je prvi put u Ligi šampiona i počela meč.

"Mislim da smo igrali veoma dobro u odbrani, a pokazale smo da nismo odličan tim samo kući, već i u gostima. To čini pravu ekipu. Klara je bila nevjerovatna, a mislim da smo pravile prave odluke i u napadu. U pravi čas smo šutirale i na vrijeme se vraćale u odbranu, tako da Larvik nije dao mnogo golova iz kontri, što nam je bio glavni zadatak", istakla je Dalbi.

Igraćeš na fajnl-foru, jesi li to očekivala?

"Još nije sve 100 odsto sigurno", naglasila je Dalbi.

"To je bio moj san kada sam potpisala za Budućnost, željela sam da napravim korak naprijed".

Bonus video: