Adžić: Nećemo biti autsajder u Budimpešti

"Djevojke su od početka do kraja bile fokusirane, ovo je lekcija vrhunskoj ekipi koja u većem dijelu meča u napadu nije znala šta da radi.", rekao je Adžić nakon meča
2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2014. 20:37h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić je nakon meča i pobjede protiv Larvika (22:17), razumljivo, blistao od sreće.

"Dala je rezultat priprema između dva meča. Djevojke su od početka do kraja bile fokusirane, ovo je lekcija vrhunskoj ekipi koja u većem dijelu meča u napadu nije znala šta da radi. I Klara je bila vrhunska na golu, a napad je bio strpljiv i bolji, posebno sa desne strane, na čemu smo radili. Velika pobjeda i veliki korak ka ostvarenju sna. Nadam se da ćemo nastaviti sa kvalitetnim igrama u preostala dva kola i spremiti se za naredni izazov, fajnl-for. Ova ekipa će vjerovatno biti najmlađa u Budimpešti, ali ne i autsajder", istakao je Adžić.

Trener „plavih“ je ponosan na činjenicu da je Larvik za 120 minuta dao samo 36 golova.

"Bez poraza smo posljednjih sedam utakmica u Ligi šampiona, a nadam se da ćemo nastaviti da primamo ovoliko golova. Možda ćemo biti ekipa sa najmanje primljenih golova u istoriji Ligi šampiona, sada smo na manje od 20 u prosjeku. Djevojke daju veliki doprinos, zahvalan sam njima, stručnom štabu i ljudima koji su došli da nas prate i naravno ovima koji su stigli iz Skandinavije", aludirao je Adžić na 10-ak Crnogoraca koji su stigli u Larvik iz 650 kilometara udaljenog Stokholma.

Naredne sedmice u „Moraču“ stiže Đer, taj meč će odrediti pobjednika grupe 2.

"Đer je prvak Evrope i pokazao je najviše. Biće to veliki derbi, a vjerujem da smo spremni za takve mečeve. Dodatni motiv je igrati protiv najjačih, a mi ćemo naravno pokušati da pobijedimo u „Morači“, zaključio je Adžić.

Srednji bek Milena Knežević kazala da su igračice pobjedom u Larviku ispunile obećanje da će se ispraviti za kiks u podgoričkom međusobnom duelu.

"Odigrali smo fenomenalno drugo poluvrrijeme, nakkon što smo u prvom držali priključak. Zasluženo smo pobijedili i pokazali da smo bolji tim", kazala je Knežević.

Ona je kazala da Budućnost u nastavku Lige šampiona očekuju dvije teške utakmice, navodeći da će u obje ići na pobjedu.

Gjekstad: Morali smo bolje i više da šutiramo

Trener Larvika Ole Gustav Gjekstad je morao da se pomiri sa prvom eliminacijom Larvika prije polufinala još od sezone 2008/2009.

"Razočaran sam. Mučili smo se da damo gol. Klara Voltering je odličan golman, ali smo morali bolje i više da šutiramo. Razlika na kraju je jasan pokazatelj da nismo dovoljno dobar tim u ovom trenutku. Čestitke Budućnosti", rekao je Gjekstad za „Vijesti“.

Dali ste samo 36 golova u dva meča protiv Budućnosti. Šta je razlog za to?

"Jasno je svima da to nije dovoljno. U odbrani smo bili dobri, ali u napadu moramo da se popravimo", dodao je Gjekstad.

Bonus video: