Adžić: Napašćemo sa svih strana

"Radili smo na širini u napadu, kako bismo imali probojnost i po desnoj strani. Vjerujem da će se to vidjeti i da će biti iznenađenje za suparnika", kaže Adžić za "Vijesti"
6 komentar(a)
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2014. 08:51h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Greška je naučena. Koliko god da govore da nije bilo tako, istina je da su rukometašice Budućnosti u „Morači“ unaprijed prežalile Larvik, da su bile ubijeđene da ostarale Norvežanke ne mogu da ih zaustave u furioznom naletu, u kojem su osvojile bod protiv Đera (a mogle su dva) i pregazile Krim sa 15 razlike.

Sada, 13 dana kasnije, kucnuo je čas da izabranice Dragana Adžića pokažu koje su lekcije naučile u obračunu sa djevojkama koje su žarile i palile svjetskim rukometom do prije nekoliko godina.

U sumornom Larviku, gdje kiša ne prestaje da rominja već danima, večeras su moguća dva epiloga - da se domaćin trijumfom potpuno vrati u igru za prvi fajnl-for Lige šampiona, ili da Budućnost remijem ili pobjedom trasira put ka Budimpešti.

"Ekipa je sigurno spremnija i po pitanju zdravstvenog biltena, ali i na taktičkom planu nego prije dvije sedmice. Do sada je pravilo bilo da se uvijek bolje spremimo za drugi meč sa istim rivalom, jer osjetimo protivnika na terenu. Vjerujem da će i ovog puta biti bolje izdanje, kao i odnos djevojaka. Nemaju problema sa povredama, sve ukazuje na mogućnost da se odigra dobra utakmica", rekao je Dragan Adžić u razgovoru za „Vijesti“, vođenom visoko iznad oblaka u avionu „Montenegro erlajnsa“ na relaciji Podgorica - Sandefjord.

Trener Budućnosti priznaje da njegova ekipa nije bila baš najbolje spremna za prvi meč, da je mislila da će rival ostati na nuli.

"Bilo je podsvjesno toga, iako smo se čitavu sedmicu time bavili. Uticaj izdanja protiv Krima i igre Larvika u prva dva meča se možda osjetio u našem odnosu na terenu, ali sad tu brigu nemamo. Norvežanke su u „Morači“ pokazale da su izuzetno jake, da će biti jako teško i da moramo da ispoštujemo sve bitne stvari da bismo mogli da im pariramo i odigramo kako im ne odgovara".

Zna se da je odbrana najjače oružje Budućnosti, ali se čini da ovu utakmicu može da dobije napad. Ako „plave“ budu staložene i ne budu pravile greške kao u prvom meču pred golom Sesilije Leganger, Budimpešta će biti nadohvat ruke...

"Larvik svakog protivnika dobije kada mu ponestane strpljenja i koncentracije, jer u nekoliko sekundi to kazni. U napadu moramo da budemo i disciplinovaniji i sigurniji u realizaciji, kao i da se kvalitetno vraćamo. Moramo da ih natjeramo da što više napadaju na našu postavljenu odbranu. To je osnovni zadatak i način kako se igra protiv Larvika".

Neće, naravno, biti lako da se odigra dobro u napadu, jer je Larvik, nakon Budućnosti, najbolja defanzivna ekipa u Evropi. Nema, doduše, nekoliko bitnih šrafova, ali je bedem tima Ole Gustava Gjekstada u Podgorici bio neprobojan, a i Leganger je branila fenomenalno.

"Dvije sedmice smo spremali taktiku kako da nađemo rješenje za njihovu odbranu u prvom i drugom poluvremenu, pošto je malo različita. Vjerujem da će se to vidjeti večeras i da ćemo imati veći broj raspoloženih igračica, što je jako bitno da se dobije ovakav tim. Sve moraju da budu na jako visokom nivou".

Kamila Dalbi u prvom meču protiv norveškog tima nije zatresla mrežu, a protiv Lokomotive u Regionalnoj ligi je dala čak 13 golova. Možda baš ona bude tas koji će prevagnuti na stranu prvaka Crne Gore.

"Radili smo na širini u napadu, kako bismo imali probojnost i po desnoj strani. Vjerujem da će se to vidjeti i da će biti iznenađenje za suparnika. Sa takvom širinom je lakše probiti kvalitetnu odbranu Larvika. Željeli smo da Kamila protiv Lokomotive dobije maksimalan prostor u oba pravca, kako bi se što bolje osjećala na utakmici protiv Larvika. Vjerujem da će se to odraziti na njenu igru, da će biti odlučnija i raspoloženija da pruži veći doprinos nego na prvoj utakmici", zaključio je Adžić.

Kinga Bizdra

"Znamo da će biti teško protiv Larvika. To je jedna od najboljih ekipa, a zadatak nam je da budemo pametne i dobre u dobrani, što je najvažnije. Bitno je da u tranziciji budemo smirene, da ne brzamo".

Dragana Cvijić

"Želimo da uzmemo dva boda, da popravimo ono što smo propustile kući. Sada znamo šta možemo da očekujemo od Larvika, a mislim da imamo šansi da pobijedimo i proslavim odlazak na fajnl-for".

Gjekstad: Ove tri utakmice za nas su kao finale

Larvik ima samo jedan izbor - mora da pobijedi ili će se oprostiti od nastupa na prvom fajnl-foru u istoriji Lige šampiona za rukometašice.

"Pred nama su sada tri utakmice koje su kao finale. Nažalost, zavisimo i od ostalih rezultata u grupi", rekao je Ole Gustav Gjekstad na ručku sa norveškim novinarima.

Trener Larvika je spremio posebnu taktiku za tri igračice Budućnosti.

"Sve moje igračice moraju da daju maksimum da bismo mogli da pobijedimo. Što se tiče Budućnosti, najvažnije je da zaustavimo Kristinu Neagu, Milenu Knežević i Draganu Cvijić. Posebnu pažnju ćemo obratiti na Cvijić, čije kretnje mnogo znače za njihovu igru", zaključio je Gjekstad.

Danas (4. kolo)

Larvik - Budućnost (18.15)

Krim - Đer (20.30)

Tabela

1. Đer321079: 705

2. Budućnost312072: 574

3. Krim310263: 75 2

4. Larvik301260: 721

5. kolo (8. i 9. mart)

Budućnost - Đer

Krim - Larvik

Bonus video: