Norveški rebus za fajnl-for

Ukoliko sjutra (18.15) savlada Larvik, Budućnost će osigurati nastup na završnom turniru
79 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost-Krim, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Krim, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.02.2014. 10:56h

Prva prilika je propuštena, druga se pruža već sjutra (18.15), u novom obračunu sa jednim od najvećih rivala u novijoj istoriji Budućnosti - Larvikom.

Prije 12 dana u „Morači”, tim Dragana Adžića je mogao da potpuno otpiše Norvežanke i dođe na korak od prvog fajnl-fora u istoriji, ali je skandinavski velikan uzeo bod (19:19).

I pred sjutrašnji obračun u „Areni Larvik”, računica je jasna - pobjeda znači definitivan plasman na završni turnir, remi širom otvara vrata, a poraz potpuno vraća u život šampiona Evrope iz 2011. godine

"Ovo je sigurno najvažnija utakmica u sezoni. Pripremale smo se veoma dobro i vjerujem da možemo da odigramo odlično i trijumfujemo u Larviku", kaže Kristina Neagu.

Šta nije bilo dobro u tom prvom susretu i šta morate da popravite?

"Odbrana nije bila na uobičajenom nivou. Nismo ni dale dovoljno golova, nismo trčale kontre, ali je i Larvik bio veoma dobar. Sada je sve to prošlost. Osjetile smo jedne druge, znamo ko šta može, i mislim da smo bolje pripremljene nego za prvi duel".

Postoji li pritisak da dobijete ovaj meč?

"Ne mislimo o tome. Čeka nas teška utakmica, ali smo znale da će svaka biti kao finale kada smo čule ko su nam rivali u glavnoj fazi. Tako i shvatamo svaki meč, ali ne želimo da sebi stvaramo pritisak. Znamo, ipak, da imamo šansu da osvojimo bodove i plasiramo se na fajnl-for, što je naš cilj".

Šta je glavna snaga Larvika?

"Igraju godinama zajedno, odlično se poznaju, pravi su tim. Ne možeš da kažeš koja je najbolja igračica i da nju želiš da zaustaviš. Igraju brzo, vole da trče, a na to smo se pripremile. Nadam se da možemo da odigramo dobro i uzmemo bodove", naglasila je Neagu i istakla da je zadovoljna svojom formom.

"Na dobrom sam putu da igram onako kako mogu. Igram bolje nego u prvoj fazi, tijelo mi je u boljem stanju nego ranije".

Bonus video: