Kastratoviću otkaz zbog bune igrača

"UO je jednoglasno konstatovao da ne postoji mogućnost za dalju saradnju selektora i igrača i donio jednoglasnu odluku da prekine saradnju sa Kastratovićem", piše u saopštenju RSCG
52 pregleda 18 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: EHF Euro
Zoran Kastratović, Foto: EHF Euro
Ažurirano: 21.02.2014. 19:48h

Buna igrača je okončala avanturu Zorana Kastratovića na kormilu rukometne reprezentacije - Upravni odbor RSCG je ozvaničio raskid saradnje sa dosadašnjim selektorom.

„Vijesti” su juče objavile da su reprezentativci razočarani zbog načina na koji ih je vodio 47-godišnji Beranac, jer nije vjerovao u njih.

Zbog toga je UO odlučio da se rastane sa bivšim trenerom Berana, ali je iz nekog neobjašnjivog razloga ta informacija skrivana od javnosti, jer je sjednica održana u srijedu veče.

„Na osnovu iznijetih mišljenja, UO RSCG je jednoglasno konstatovao da ne postoji mogućnost za dalju saradnju selektora i igrača i donio jednoglasnu odluku da prekine saradnju sa dosadašnjim selektorom Kastratovićem”.

„UO ovom prilkom želi da istakne velike zasluge koje ima selektor Kastratović u ostvarenju svih posljednjih rezultata koje je ostvarila muška seniorska reprezentacija”, piše u informaciji na sajtu RSCG.

Čovjek koji je odveo „crvene” na dva velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo u Španiji i šampionat Starog kontinenta u Danskoj, rekao je da mu je Bošković juče u toku dana poslao mejl kojim ga je obavijestio o odluci.

„Pročitao sam mejl, odgovorio mu i zahvalio se na saradnji, kao i ukazanom povjerenju, jer sam došao na njegov predlog”.

„Hvala i saradnicima Simiću, Nikočeviću, Barjaktaroviću, fizioterapeutu Muriću i bivšem direktoru Blažu Lisičiću, čiji je doprinos bio velik. Mislim da sam i ja dao makar skroman doprinos svim ovim rezultatima, kao i stvaranju kulta reprezentacije”.

„Nadam se da će Crna Gora nastaviti kurs podmlađivanja i da će i ubuduće nastupati na velikim takmičenjima”, rekao je Kastratović za „Vijesti”.

Bošković sada mora da potraži šestog selektora u istoriji crnogorske muške reprezentacije, koji će „vatreno krštenje” imati u junskim mečevima baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Rival je Bjelorusija, protiv koje se Kastratović i oprostio, iako toga niko nije bio svjestan tog 17. januara.

Bonus video: