Kastratović da ide ako ne vjeruje u nas

Igrači su zamjerili petom selektoru u istoriji crnogorskog rukometa što ima sumnju u njihove kvalitete, jer smatraju da su u Danskoj mogli da ostvare mnogo bolji rezultat od 16. mjesta
17 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2014. 11:43h

Utakmica se Bjelorusijom mogla bi da bude posljednja za Zorana Kastratovića na kormilu rukometne reprezentacije Crne Gore. I to ne jedna od onih junskih, u baražu za Svjetski šampionat u Kataru, već oproštajna na Evropskom prvenstvu u Danskoj, u kojoj je poraz „zakucao” njegov tim na 16. mjesto.

Kako „Vijesti” saznaju iz izvora bliskih Rukometnom savezu Crne Gore, reprezentativci su se požalili predsjedniku Upravnog odbora Predragu Boškoviću na 47-godišnjeg Beranca i postavili malo čudan ultimatum - da Kastratović ode ukoliko ne vjeruje u njih.

Igrači su, naime, zamjerili petom selektoru u istoriji crnogorskog rukometa što ima sumnju u njihove kvalitete, jer smatraju da su u Danskoj mogli da ostvare mnogo bolji rezultat od 16. pozicije da je bilo vjere u njihove kvalitete.

Zbog toga gotovo svi reprezentativci (u priču nisu uključeni samo najmlađi) za sada ne traže smjenu, već da Bošković obavi razgovor sa njim, kako bi dizao moral igračima, a ne da im govori da će izgubiti.

Momci koji su nastupili na Evropskom prvenstvu smatraju da mogu da dobijaju ekipe kao što je Bjelorusija, pa čak i jače rivale. Ako Kastratović ne misli jednako, može da pakuje kofere...

Bivši trener Berana je 12. maja 2011. godine, krajem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji, sjeo na užarenu klupu, na kojoj su ranije bili Pero Milošević, Ranko-Bana Popović, Kasim Kamenica i Miodrag-Miško Popović.

U januaru 2012. je Crna Gora sa njim na čelu upisala sve četiri pobjede u pretkvalifikacijama protiv Letonije i Belgije, a potom je u junskom baražu za Mundijal šokirala kasnijeg olimpijskog vicešampiona Švedsku.

Fenomenalna 2012. je zaokružena pobjedama nad Njemačkom i Češkom, a novi trijumf nad „pancerima”, opet u junu, ali 2013. u Podgorici, omogućio je „crvenima” nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

U međuvremenu je Kastratović i podmladio reprezentaciju, odrekao se nekoliko starijih igrača, ali sve to nije bilo dovoljno da stekne povjerenje svojih izabranika...

10 pobjeda upisao je Kastratović u 24 zvanične utakmice na kormilu crnogorske reprezentacije - po četiri u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacijama za šampionat Evrope, a po jednu u baražu i na samom SP u Španiji.

0 trijumfa ostvarila je Crna gora u grupama na šampionatima svijeta i Evrope. u Španiji je gubila od Argentine, Francuske, Tunisa, Njemačke i Brazila, a u Danskoj od Švedske, Hrvatske i Bjelorusije. Na Pirinejskom poluostrvu je savladala Čile i bila 22.

2 puta je odveo Kastratović „crvene” na velika takmičenja. U baražu za Svjetsko prvenstvo je šokirana Švedska (21:22 u Stokholmu, 20:18 u Podgorici), a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je srušen još jedan rukometni velikan, Njemačka. i to dva puta

Bonus video: