Igrači Lovćena u štrajku, danas uzimaju ispisnice!

Zahtjev su potpisali igrači, trener Zoran Abramović i pomoćnik Goran Vujović, a iz Prijestonice su na sastanak pozvali kapitena Igora Markovića i njegovog prezimenjaka, člana uprave Ratka
6 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2014. 16:34h

Drama na Cetinju je dostigla vrhunac. Rukometaši Lovćena su poslali ultimatum čelnicima Prijestonice da im isplate zaostala dugovanja, a odgovor koji je stigao je bio oštar - svi ujutro mogu da dođu po ispisnice!

Igrači osvajača duple krune su ove sezone primili samo dvije plate, a kako su ostala i ogromna dugovanja iz prethodnih godina, odlučili su da potraže svoja prava. Dosta im je više bilo praznih obećanja, čekanja da se napokon izabere rukovodstvo, zbog čega su odlučili da se obrate gradskim ocima i da zatraže da im odmah daju tri plate.

Na zahtjev su se potpisali igrači, šef stručnog štaba Zoran Abramović i trener golmana Goran Vujović. Iz Prijestonice su na sastanak pozvali kapitena Igora Markovića i njegovog prezimenjaka, člana uprave Ratka.

Prenijeto im je da se ne može izaći u susret zahtjevu, a obećano je da će do kraja mjeseca biti izabrana nova uprava, koja će odmah isplatiti jednu platu i naredne davati redovno, jer su obezbijeđena tri „jaka” sponzora, a da će se o dugovanjima postići dogovor. Ko to ne želi da prihvati, može ujutro da dođe po ispisnicu!

Igrači nisu htjeli da popuste u svojim zahtjevima, zbog čega se može očekivati da već u 10 časova stanu u red za ispisnicu. Samo je pitanje ko će im je dati, jer klub nema ni predsjednika, ni sportskog direktora, ni generalnog sekretara...

Muke u Lovćenu traju poodavno, ali su najviše isplivale na površinu u četvrtak, kada su Cetinjani od Tatran Prešova doživjeli jedan od najtežih poraza na svom terenu (39:22). Tada je Abramović rekao svojim izabranicima da konačno moraju da odluče da li će se maksimalno posvetiti obavezama, jer više ne želi da vodi tim u kojem svi igračima nisu potpuno posvećeni.

Cetinjani su na zimski odmor otišli sedmicu prije nego što je planirano, a zbog čekanja na upravu i plate su počeli da treniraju osam dana kasnije nego što je trebalo. Zbog toga nisu spremni, što se i vidjelo protiv Tatrana, kada su ih Slovaci pretrčali.

Na jučerašnjem treningu se nije pojavilo nekoliko igrača, neki su kasnili, zbog čega je Abramović rekao da tako više ne može da se radi i poručio im da odluče šta žele, a da će ih on u svakoj odluci podržati. Sada samo ostaje da se vidi da li je dogovor moguć...

Bonus video: