Pobjeda tjera Larvik u očaj, a gura Budućnost na fajnl-for

"Imamo šest poraza i samo dvije pobjede protiv Larvika, i to u šampionskoj sezoni. To nas sve upozorava i spušta na zemlju i traži od nas još više nego protiv Krima", kaže Dragan Adžić
50 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2014. 11:28h

Da je neko rekao da će rukometašice Budućnosti već u 3. kolu glavne faze igrati meč koji im širom otvara vrata prvog fajnl-fora u istoriji Lige šampiona, u to bi povjerovale samo one, njihov trener Dragan Adžić i rijetki optimisti.

Ali, nakon herojskog boda u Đeru, gdje je pobjeda bila u ruci, i spektakla protiv Krima, Klara Voltering i drugarice su već viđene učesnice fajnl-fora u Budimpešti. Da bi san počeo da se pretvara u javu, neophodno je da se „samo” savlada Larvik i viza za Mađarsku će praktično biti u džepu.

Ali, neće biti nimalo lako, jer je norveški gigant u Podgoricu došao da spase sezonu i sigurno je da se neće lako predati...

"Poslije Đera je bilo bitno da djevojke ne pomisle da će lako dobiti Krim, što se i desilo. Igrale su vrlo ozbiljno i odgovorno, a sada će to biti još važnije, jer Larvik u svojim redovima ima igračice koje su zajedno osvojile 45 medalja na velikim takmičenjima, od čega 31 zlato".

"Imaju nevjerovatno iskustvo, šest-sedam rukometašica su starije od naše najstarije igračice. To, ipak, ne znači da su se zasitile, to Norvežankama ne može da se desi. Larvik se u ključnoj utakmici za fajnl-for sigurno neće predati. Ako bog da da izgubi, onda više neće imati nikakvih šansi za završni turnir", naglašava trener Budućnosti.

Adžić upozorava na činjenicu da istorija favorizuje bračni par Hamerseng-Edin (Gro i Anju) i ostale rukometašice iz Norveške.

"Pokazale su da znaju da igraju u „Morači”. Imamo šest poraza i samo dvije pobjede protiv Larvika, i to u šampionskoj sezoni. To nas sve upozorava i spušta na zemlju i traži od nas još više nego protiv Krima, jer se Norvežanke ne mogu izbaciti iz ritma na način na koji smo to uradili protiv Slovenki".

"Puno je teže i zahtjevnije, jer je Larvik, tehnički najobučenija i najbrža ekipa, bez obzira na godine. Krasi je sistem igre za koji je potrebno puno zrelosti i iskustva da biste mu se suprotstavili".

"Vjerujem da ćemo to uspjeti. Tako bismo izbacili Larvik i potrudili se da u nekom narednom kolu ostvarimo veliki cilj, a to je plasman na fajnl-for".

  • Da li je ovaj tim Larvika slabiji nego onaj koji je prošle sezone igrao finale Lige šampiona, posebno kada se uzmu u obzir povreda Izabel Blanko i odsustvo Tonje Larsen?

"Nije, s obzirom na povratak Tine Stange i potpuni oporavak Nore Merk, koja je bila ubjedljivo najbolja igračica Norveške na Svjetskom prvenstvu. I sada igra sa najviše energije kao najmlađa i najkarakternija u ovoj generaciji".

"Problem im je pozicija pivota, jer se značajno osjetio izostanak Blanko, koja odlično igra i u sredini odbrane. Istina, čitavu sezonu igraju slabije, jer se na igru odrazila povreda Sesilije Leganger koja se tek vratila".

"Ovo će joj biti treća utakmica u kontinuitetu, a ovdje je uvijek motivisana. Znala je, ipak, da brani fenomenalno u „Morači”, pa da izgube 10 razlike. Sve je na nama, vjerujem u ovu generaciju", zaključio je Adžić.

  • 44

godine, šest mjeseci i šest dana imaće golmanka Larvika Lene Rantala u današnjem meču. Norvežanke, inače, imaju veoma iskusnu ekipu - odsutna Tonje Larsen je nedavno proslavila 39. rođendan, Sesilije Leganger ima 38...

  • 10

mečeva odigrali su Budućnost i Larvik. Norvežanke su slavile sedam, a Podgoričanke tri puta. „Plave” su najubjedljivije bile u šampionskoj sezoni, kada su u revanšu polufinala slavile sa 10 razlike (23:13). Larvik se osvetio lani, kada je vodio 10:0, a slavio je 28:16.

Bonus video: