Debakl Lovćena, Slovaci se igrali

O nemoći Lovćena dovoljno govori činjenica da su gosti postigli čak 14 golova iz kontri i još dva nakon brzog centra. Kao Danci...
111 pregleda 3 komentar(a)
Danijel Vukićević, Žarko Pejović, Foto: Savo Prelević
Danijel Vukićević, Žarko Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.02.2014. 09:33h

Najavljivali su veliku borbu, a od nje nije bilo ni “b”- rukometaši Lovćena su doživjeli debakl u duelu sa slovačkim prvakom Tatranom, koji je protutnjao kroz Cetinje i slavio sa čak 39:22.

Nije bilo borbenosti

Šta je razlog jednog od najubjedljivih poraza „crvenih” na svom terenu u klupskoj istoriji? Mnogo ih je: razlika u kvalitetu, dužini klupe, renomeu, visini, težini, snazi... ali je jedan najznačajniji - odsustvo borbenosti. I pored činjenice da je klub u teškoj situaciji, puleni Zorana Abramovića su bili previše indolentni, a tim iz Prešova je surovo kažnjavao svaku grešku rivala.

Div pogađao iz kontri

I nisu problem bile samo greške, već izostanak želje da se isprave, o čemu najbolje govori činjenica da su bekovi cetinjskog tima ostajali na drugoj strani terena, dok im je 217 centimetara visoki Dainis Krištopans davao golove iz kontri!

O nemoći Lovćena dovoljno govori činjenica da su gosti postigli čak 14 golova iz kontri i još dva nakon brzog centra. Takve brojke rijetko kada imaju i danski timovi...

"Pribojavao sam se ovakve situacije i u prošlom kolu protiv Meškova. Djelovali smo nemoćno i neozbiljno. S obzirom na probleme koje smo imali, nismo uspjeli ni u jednom segmentu igre da pariramo Tatranu", rekao je Abramović.

U polupraznoj cetinjskoj dvorani, sve je bilo jasno već na startu, jer je Tatran poveo 5:0. Lovćen je prvi gol dao tek nakon devet minuta i 28 sekundi, kada je Marko Drašković našao put do mreže, a šansa da se napravi priključak je propuštena u 16. minutu - Milan Popović je imao zicer u kontri, ali je pogodio prečku, a lopta je odmah preletjela čitav teren do Tomaša Urbana, koji je povisio na 8:4.

Uskoro je bilo 16:7, a najveća razlika je bila dva minuta prije kraja, kada je na semaforu stajalo 20:38.

"Znali smo da se ovdje igra veoma teško, u što smo se i uvjerili prethodne sezone kada smo poraženi. Sada smo ušli odlično u meč, a domaćin nije mogao da isprati naš sjajni ritam", istakao je srednji bek Tatrana i crnogorske reprezentacije, Žarko Pejović.

Lovćen - Tatran 22:39 (8:18)

Cetinje - SRC “Lovćen”. Gledalaca: 400. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 6 (3), Tatran 3 (2). Isključenja: Lovćen 8, Tatran 4 minuta.

Lovćen: Abramović (sedam odbrana), Borilović (tri odbrane), Vukićević 7 (1), Petričević, Popović 2 (1), I. Radović, Pejović 3, Drašković 2, M. Radović 3, Kaluđerović 1 (1), Nikolić 1, Čizmović 1, Ačruk 1, Lasica, Lipovina 1.

Tatran: Krupa (sedam odbrana i sedmerac), Verkić (osam odbrana i dva sedmerca), Rabek 2, Mlakar 1, Hrstka 6 (1), M. Urban 1, Krok 2, Krištopans 3, Sadovij 3, Radčenko, Tumidalski 4, T. Urban 9 (1), Čip 2, Guzi 1, Pejović 5.

Bonus video: