Poraz Lovćena u Brestu

Rukometaši Lovćena poraženi su danas u Brestu od bjeloruskog Meškova 34:28 (17:14), u utakmici 13. kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige.
1 komentar(a)
Mirko Radović, Foto: Vesko Belojević
Mirko Radović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.02.2014. 15:00h

Pribojavao se trener Lovćena Zoran Abramović ubjedljivog poraza u Bjelorusiji, ali je desetkovani tim sa Cetinja sačuvao obraz - šampion Crne Gore je u dalekom Brestu izgubio od Meškova sa prihvatljivih 34:28.

Iako nije bilo kapitena Igora Markovića, prvog srednjeg beka Bogdana Nikolića, kao ni Lukaša Ačruka i Andrije Pejovića, iako je Goran Lasica veoma malo igrao u odbrani zbog povrede prsta desne ruke, Lovćen se nije obrukao.

Predvođeni Mirkom Radovićem, koji je tokom meča igrao na svojoj poziciji desnog krila, ali i beka, „crveni” su bili u igri sve do 34. minuta, kada je na semaforu stajalo 17:16.

Tada su, nažalost, do izražaja došli mnogo veći kvalitet i rotacija Bjelorusa, koji su vezali sedam golova za nedostižnih 24:16.

Cetinjani, ipak, nisu dozvolili da dožive katastrofu, već su nekoliko puta prilazili na minus četiri. U Lovćenu je najefikasniji bio Mirko Radović sa devet golova, a po šest su dodali Milan Popović i Danijel Vukićević.

Za Lovćen, koji kuburi sa povredama, prehladama i finansijama (o tome da nema uprave je izlišno i govoriti), nema odmora - na Cetinje već u četvrtak stiže i drugi klub koji nije iz ex-YU, slovački Tatran iz Prešova.

Meškov - Lovćen 34:28 (17:14)

Brest - Dvorana „Viktorija”. Gledalaca: 300. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska). Sedmerci: Meškov 3 (3), Lovćen 8 (6). Isključenja: Meškov 4, Lovćen 4 minuta.

Meškov: Pešić (tri odbrane), Čarapenka (11 odbrana), Đukić, Malinović, Markotić 2, Kamišnik 4 (2), Špiler 5, Stojković 4 (1), Vukić 7, Baranov 4, Miličević 1, Haisa 1, Tatarin, Sršen 3, Ušal, Astrašapkin 3.

Lovćen: Abramović (11 odbrana), Borilović, Vukićević 6 (1), Petričević, Popović 6 (2), I. Radović 1, Drašković 3 (1), Radović 9 (2), Kaluđerović 1, Čizmović 2, Lasica, Lipovina.

Bonus video: