Adžić: Pobjeda protiv Krima bila bi korak ka finalnom turniru

"Radili smo posebno i spremali se da je svedemo na broj golova koji je potreban da mi pobijedimo", rekao je Adžić
3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.02.2014. 13:01h

Bod na gostovanju Đeru je bio veliki podvig, ali neće imati nikakvu vrijednost ako se ne potvrdi sjutra veče. U „Moraču” stiže Krim, a pobjeda bi za još dva koraka približila Budućnost prvom fajnl-foru u istoriji Lige šampiona za rukometašice.

Prvak Slovenije u glavni grad Crne Gore stiže kao lider grupe 2, jer je u „Stožicama” savladao Larvik sa 24:18, ali i ophrvan finansijskim problemima, koji su doveli do odlaska tri igračice i najava još nekoliko transfera na ljeto.

Ali, baš to može da bude adut izabranica Tonea Tiselja, jer igraju bez ikakvih imperativa, potpuno rasterećeno, što je i donijelo rezultat protiv Norvežanki. Zbog toga je oprez u redovima Budućnosti na maksimalnom nivou...

"Spremamo se kao da bi ovo mogla da bude najteža utakmica u grupi. Krim je najrasterećeniji, ima kompaktnu, vrlo kvalitetnu ekipu, koja zbog problema nema pritisak da mora da pobjeđuje ili da osvoji Ligu šampiona. Ima vrhunski kvalitet i na klupi i na terenu. Najviše smo se pripremali baš za ovu utakmicu i vjerujem da će to dati rezultat", istakao je Dragan Adžić na konferenciji za medije.

Na svim utakmicama koje je odigrala u 2014. godini, Budućnost je padala u drugom poluvremenu. Tako je bilo i prije 20-ak dana u Ljubljani, kada su Podgoričanke u derbiju Regionalne lige osvojile bod protiv Krima (19:19), iako su na velikom odmoru vodile 10:6.

"U prvoj fazi smo uspjeli da dovedemo u balans dva poluvremena. Zbog toga i vjerujem da će drugi dio utakmice već protiv Krima biti bolji, da ćemo podići nivo igre na početku nastavka.

Za koga god da je igrala Andrea Penezić - Hrvatsku, Podravku ili Krim, nemilice je punila mrežu Crne Gore, tj. Budućnosti. Zbog toga je Adžić u pripremi meča posvetio specijalnu pažnju najboljoj igračici „tigrica”.

"Od njene igre umnogome zavisi i igra Krima. Uvijek je bila motivisana protiv Budućnosti i Crne Gore, a spremali smo se posebno da nju svedemo na broj golova koji je dovoljan da pobijedimo. Koliko ćemo uspjeti, pokazaće se u nedjelju, a vjerujem da hoćemo", zaključio je Adžić, koji je tokom sedmice morao da se dovija na treninzima, jer su povrede mučile Kristinu Neagu, Draganu Cvijić, Radmilu Petrović i Irinu Nikitinu.

Bonus video: