Napad na prvaka Evrope

"Đer je odigrao šest laganih utakmica, nije osjetio pravu, jaku ekipu. Vidjećemo kako će sada da mu bude, jer su mnogo jači rivali u glavnoj fazi", napominje Milena Knežević
58 pregleda 3 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.02.2014. 13:58h

Poslije dvoipomjesečne pauze kucnuo je čas za nastavak Lige šampiona. I, baš kao i prošle godine, prije tačno 52 sedmice, rukometašice Budućnosti idu na noge Đeru, od koga su izgubile sa 27:17.

Od tada se dosta stvari promijenilo - Podgoričanke su u međuvremenu predale krunu baš Mađaricama, ali je tim Dragana Adžića tokom ljeta više mijenjao i napravio tim koji može da se nosi sa svakim.

A da li je stasao da zaprijeti baš i prvaku Evrope na njegovom bunjištu, znaće se večeras, kada će se dva posljednja šampiona Starog kontinenta sudariti u novoj dvorani „Ištvan Sečenji”.

Iako je realnije da se šansa za prvi fajnl-for u istoriji Lige šampiona za rukometašice traži u duelima sa Krimom i Larvikom, Milena Knežević ne pomišlja na to.

"Dugo smo iščekivale ovu utakmicu, željne smo igre. Sigurna sam da će biti dobar meč, a nama je svaki susret bitan. Trenutno nam je najvažnija utakmica sa Đerom, samo smo o njoj i razmišljale. Možda su Larvik i Krim slabiji na papiru i kruži priča da ćemo sa više na njih bazirati, ali nema potrebe za tim. Moramo svaku utakmicu da odigramo najbolje što možemo. Zašto ne bismo pokušale nešto da napravimo i u Đeru? Sve zavisi od nas. Ako budemo igrale kako znamo, kao što smo i pokazale u prvoj fazi, sve će biti kako želimo", samouvjerena je organizatorka igre Budućnosti.

Od revanša finala Lige šampiona, 13. maja 2012. godine, kada je Budućnost slavila sa 27:25 i osvojila titulu, Mađarice su praktično perfektne u elitnom takmičenju - u prošloj sezoni su upisale 15 pobjeda i samo jedan poraz, i to u revanšu polufinala od Olkima, a ove imaju skor 6-0. Budućnost je, s druge strane, do glavne faze došla sa četiri trijumfa i neuspjesima na gostovanjima Midtjilandu i Ferencvarošu.

"Definitivno su svi imali lakšu grupu nego mi i bilo im je lakše da igraju. Đer je odigrao šest laganih utakmica, nije osjetio pravu, jaku ekipu. Vidjećemo kako će sada da mu bude, jer su mnogo jači rivali u glavnoj fazi", napominje Knežević.

Recept za pobjedu je jasan.

"Kao i uvijek - dobra igra u odbrani i veća koncentracija u napadu. Ne smijemo da dozvolimo njihovom golmanu da ima dosta odbrana, ako to ispunimo, nećemo imati problema sa njima", poručila je Kneževićeva.

„Pojačanje” u odnosu na prvu fazu za Budućnost bi mogla da bude Kamila Dalbi. Dankinja se dugo tražila, navikavala na potpuno drugačiji stil igre, a vrijeme je da joj se isplati profesionalizam - nakon Svjetskog prvenstva u Srbiji se pojavila na treningu prije nego što je očekivana, a u Đeru će igrati iako joj je prije nekoliko dana napukla nosna kost.

"Uvijek dajem sve od sebe, ali ne želim da se opterećujem. Ponekad kažem sebi da moram da igram dobro, a onda se razočaram. Pokušavam da se opustim, a pred duel protiv Ferencvaroša i ovaj koji nas čeka sam relaksiranija nego ranije. Kada sam došla u Budućnost, morala sam da se naviknem na novi stil igre, na mnogo pokreta, mada je lijepo kada naučite nešto novo. Nadam se da ću igrati dobro, ali je najvažnije da tim odigra kako može", poručuje djevojka koja je sa Danskom osvojila bronzu na Mundijalu u Srbiji.

Dalbi jedva čeka večerašnji meč (početak u 18.30 časova).

"Sve smo uzbuđene. Dobro smo radile tokom čitavog januara, a mislim da igramo sve bolje i bolje, jer ovo više nije novi tim. Moramo da budemo staložene, Đer će nas kazniti iz kontri ako se budemo ispucavale. Imamo veoma dobru odbranu, ali je neophodno da u napadu odigramo pametno", zaključila je Dalbi.

Danas

Grupa 1

Midtjiland - Savehof (13.45)

Grupa 2

Đer - Budućnost (18.30)

Krim - Larvik (20.30)

Sjutra

Grupa 1

Vardar - Tiringer (18.00)

Bonus video: