Rasterećene na iznenađenje

"Vjerujem da bi djevojke trebalo da uđu rasterećenije u meč i samim tim spremnije da pruže više nego u utakmicama kada postoji pritisak, kao što će biti svaka sljedeća", kaže Adžić
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Ažurirano: 31.01.2014. 15:11h

Koliko god to čudno zvučalo u prvi mah, rukometašice Crne Gore će sjutra igrati najlakši meč u grupnoj fazi Lige šampiona. Jeste da gostuju prvaku Evrope Đeru, jedinoj ekipi koja je ostvarila svih šest pobjeda u prvoj fazi, ali će samo ovoj utakmici pristupiti bez ikakvog opeterećenja, sa statusom autsajdera.

Kada budu igrali sa Krimom i Larvikom i kući i na strani, i kada budu dočekivali Đer, bodovi će biti imperativ, što sada nije slučaj. A možda baš ta rasterećenost bude tas na vagi koji će preokrenuti obračun dva posljednja šampiona Starog kontinenta na stranu Budućnosti...

"Vjerujem da bi djevojke trebalo da uđu rasterećenije u meč i samim tim spremnije da pruže više nego u utakmicama kada postoji pritisak, kao što će biti svaka sljedeća. Vidim da jedva čekaju da počnu da igraju protiv najjačih, a Đer je pokazao da jeste najjači. Ove sezone igra izuzetno, do sada je bez poraza, a naše izdanje mora da bude bolje nego što je bilo prošle godine, pogotovo u odnosu na prvi meč u Mađarskoj", aludira Dragan Adžić na ubjedljiv poraz, takođe u 1. kolu glavne faze (27:17).

Ambros Martin je tokom ljeta malo mijenjao tim - u Vardar su otišle Jovanka Radičević i Andrea Lekić, a mlada golmanka Žofi Semerej je proslijeđena u Vesprem. Stigla je Katarina Bulatović, a vratila se Bernadet Bognar-Bodi, koja je naslijedila crnogorsku reprezentativku na desnom krilu.

"Joka i Andrea su vrhunske igračice na svojim pozicijama, tu nema dileme. Ali, u koncepciji ekipe njima je prošle sezone falio vrhunski desni bek, a sa Kaćom Bulatović su to pokrili. Teže je pripremiti se za ovu ekipu Đera, nego za prošlogodišnju", naglašava trener „plavih”.

S obzirom na to da vladar Evrope ima fenomenalnu prvu postavu, a slabije zamjene, možda bi Budućnost ritmom mogla da lomi „zelene”. Adžić, međutim, smatra da to neće biti baš lako...

"Karakteristika Martina kao trenera je da rotira, bez obzira što postoji razlika između Amorim i Hornjak, ili Kaće i Šoš, koja uđe da je zamijeni. Teško ga je na ritam pobijediti. Sastaju se ekipa koja je dala najviše golova i koja je najmanje primila i nadam se da ćemo svesti Đer na mali broj pogodaka, kao u drugom meču prošle godine (poraz 22:21, prim.a). Završnica mora da bude strpljivija i bolja, tu možemo da tražimo šansu. Cilj nam je da anuliramo učinak Lunde, koja je stub njihove odbrane. Vidjećemo koliko ćemo u tome uspjeti".

Glavna snaga Budućnosti je, svakako, odbrana, ali u Mađarskoj će ključan biti napad, jer će se svaka greška surovo kažnjavati...

"Da bi odbrana bila dobra, mora i napad da bude strpljiv, disciplinovan, sa što manje tehničkih grešaka koje bi se kažnjavale lakim golovima. Radili smo na tome, kroz četiri utakmice u Regionalnoj ligi se broj tehničkih grešaka smanjio, pa je protiv Vardara sveden na minimum", zaključio je Adžić.

Bonus video: