Goluža: Ne bih ništa mijenjao

“Nakon poraza od Francuske pobijedili smo u dvije jako važne utakmice Rusiju i Poljsku i tu smo gdje nam je mjesto. Među četiri najbolje reprezentacije u Evropi”, naglasio je Goluža
1 komentar(a)
Slavko Goluža, Foto: Reuters
Slavko Goluža, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2014. 17:45h

Nakon tri vezane bronze, rukometaši Hrvatske su ostali bez odličja na 11. Evropskom prvenstvu.

Prva šansa je propala u polufinalu protiv Danske, druga u današnjem meču za 3. mjesto sa Španijom, koja je slavila sa 29:28. “Izbornik” Slavko Goluža ne želi da tuguje,

“Ponosan sam na svoje momke. Ovo je četvrti put da se u samo dvije godine borimo za postolje. Čestitam Špancima”.

“Nakon što smo slabije odigrali prvo, drugo poluvrijeme je bilo sasvim korektno. Stizali smo ih, sustigli, ali izgubili smo neke lopte i to je bilo to. Eto, to je sport. Zahvaljujem se svim navijačima”, rekao je čovjek koji nije opravdao svoj nadimak Brončani.

Na pitanje hrvatskih novinara da li bi nešto promijenio u vođenju reprezentacije na ovom turniru, Goluža je bio jasan:

“Naravno da ne bih ništa mijenjao. Ne treba kukati ni plakati. Nakon poraza od Francuske pobijedili smo u dvije jako važne utakmice Rusiju i Poljsku i tu smo gdje nam je mjesto. Među četiri najbolje reprezentacije u Evropi”, zaključio je Goluža.

Najbolji strijelac i asistent Španije Đoan Kanjeljas nije bio oduševljen igrom svog tima, ali je zadovoljan zbog bronze.

“Nismo igrali kako želimo. Ali, u odlučujućim trenucima smo bili pravi. Bilo je puno utakmica koje nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali smo dokazali da imamo veliko srce”, naglasio je Kanjeljas.

Bonus video: