Crna Gora protiv Bjelorusije

Ove dvije selekcije bili su rivali u grupi i na Evropskom prvenstvu u Danskoj, a duel je pripao bjeloruskim rukometašima 29:23
9 komentar(a)
rukomet Crna Gora - Njemačka, Foto: Savo Prelević
rukomet Crna Gora - Njemačka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2014. 14:28h

Rukometna reprezentacija Crne Gore u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru igraće protiv Bjelorusije, odlučeno je danas žrijebom u Herningu.

Crna Gora će u prvom meču, 7. ili 8. juna, biti domaćin, dok će se revanš, sedam dana kasnije, igrati u Bjelorusiji.

Šampionat u Kataru biće odigran od 17. januara do 1. februara naredne godine.

Crna Gora i Bjelorusija bili su rivali u grupi i na Evropskom prvenstvu u Danskoj, a duel je pripao bjeloruskim rukometašima 29:23.

U ostalim mečevima baraža sastaće se: Mađarska - Slovenija, Rumunija - Švedska, Poljska - Njemačka, Grčka - Makedonija, Srbija - Češka, Rusija - Litvanija, Bosna i Hercegovina - Island i Austrija - Norveška.

Bjelorusija je kompaktna i kvalietna reprezentacija, ali i crnogorski rukometaši imaju svoje šanse u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, kazao je selektor Zoran Kastratović.

"Radi se o čvrstoj i kompaktmnoj ekipi, u kojoj lider Sergej Rutenka ima veliki značaj za igru u pozicionom napadu. I drugi igrači igraju na vrhunskom nivou, što su i pokazali u Danskoj, naročito protiv Poljske", rekao je kastratović agenciji MINA.

On smatra da Crna Gora ima svoje šanse, pogotovo u prvom meču pred svojim navijačima.

"Nadam se da ćemo svi zajedno uraditi sve da po treći put uzastopno igramo na jednom velikom takmičenju. Nadam se da će jun donijeti novu šansu, da u dva meča pobijedimo reprezentaciju koja je ostavila dobar utisak u Danskoj. Potrudićemo se da još spremniji i uigraniji dočekamo te mečeve", rekao je Kastratović.

On vjeruje da će, za razliku od Evropskog prvenstva, njegovi izabranici biti zdravi za mečeve sa Bjelorusijom.

Bonus video: