Francuska i Danska za zlato

Danska je savladala Hrvatsku sa 29:27, dok je Francuska bila bolja od Španije (30:27)
64 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2014. 22:07h

U finalu 11. Evropskog prvenstva igraće rukometaši Francuske i Danske.

Domaćin šampionata je u veoma uzbudljivom meču, pred 14.000 navijača u Herningu savladao Hrvatsku sa 29:27. "Vatreni" su bili bolji u prvom poluvremenu, ali ih je skupo koštao loš početak nastavka, kada nisu dali gol osam minuta. U tim trenucima nisu iskoristili ni nekoliko napada sa dva igrača više...

Dansku su predvodili Anders Egert sa osam golova i Niklas Landin Jakobsen sa 15 odbrana. U timu koji je na posljednja tri velika takmičenja osvajao bronze najbolji su bili Marko Kopljar i Zlatko Horvat sa po šest pogodaka.

Francuska je u meču prepunom preokreta savladala prvaka svijeta Španiju sa 30:27. Heroji olimpijskog šampiona su Lik Abalo, Valentan Port i Siril Dumulan, koji su u odlučujućim trenucima poveli tim ka pobjedi.

Abalo je meč završio sa osam golova, a pogodio je za 28:26 i 29:26, čime je riješio pitanje pobjednika. Port je bio precizan sedam puta, a oteo je i nekoliko ključnih lopti.

Najvažniji potez je, međutim, povukao legendarni selektor Klod Onesta, koji je 20-ak minuta prije kraja ubacio Dumulana umjesto slavnog Tijerija Omejea, a on mu se odužio sa devet spektakularnih odbrana.

Nikola Karabatić u zagrljaju Gvardiole i Tomasa

"Crvenoj furiji" je uzaludno bilo sjajno veče Đoana Kanjeljasa, koji je 10 puta tresao mrežu. Podbacili su čuvari mreže - Hose Manuel Sijera je zaustavio pet, a Gonsalo Peres de Vargas svega dva šuta.

U meču za 5. mjesto, Island je savladao Poljsku sa 28:27.

Galerija

Bonus video: