Budućnost savladala oslabljeni Vardar

Pobjeda je mogla i morala da bude ubjedljivija, jer je tim iz Skoplja nastupio bez nekoliko važnih igračica, a i razlika je bila dvocifrena 10 minuta prije kraja...
2 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Savo Prelević
Dragana Cvijić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2014. 20:13h

U derbiju 12. kola Regionalne lige, rukometašice Budućnosti su savladale Vardar sa 32:28 i preuzele 1. mjesto na tabeli od Krima.

Pobjeda je, međutim, mogla i morala da bude ubjedljivija, jer je tim iz Skoplja nastupio bez nekoliko važnih igračica, a i razlika je bila dvocifrena 10 minuta prije kraja...

Indira Kastratović je iznenadila kolegu na klupi Budućnosti Dragana Adžića, jer u sastavu nije bilo Andree Lekić i Julije Nikolić, a meč je počela praktično druga postava.

Na klupi su od početka do kraja bile crnogorske reprezentativke Jovanka Radičević i Ana Đokić, kapitenka Španije Begonja Fernandes i sjajno hrvatsko krilo Maja Zebić, Alison Pino i Siraba Dembele su ušle tek u nastavku, dok je Tatjana Hmirova imala malu minutažu. Takva situacija je uticala i na izdanje Budućnosti, koja je tek na momente imala dovoljno motiva da igra kako zna...

"Očekivao sam da će Vardar igrati maksimalno i da će nam taj meč koristiti kao jaka priprema za Ligu šampiona. S druge strane je drugačije procijenjeno, ali to poštujem".

"Vjerujem da će Vardar biti u Budimpešti na fajnl-foru Lige šampiona, kao i Budućnost naravno. Ova situacija se odrazila na djevojke, jer su se spremale za određene igračice, a kada su vidjele da ih nema odnos je pao i teško ga je bilo tokom meča podizati".

"U jednom dijelu drugog poluvremena, kada su na terenu bile Dembele, Pino i Hmirova, odnos je bio kakav nam je potreban. Nismo, nažalost, dobili puno ovom utakmicom, više nam je značio meč sa Krimom, pa i sa Podravkom", rekao je Adžić.

U duelu dva neravnopravna rivala nije bilo dilema.

Budućnost je golovima Majde Mehmedović, koja je na poluvremenu otišla na ultrazvuk zbog bolova u zadnjoj loži, brzo došla do plus tri (4:1 i 5:2), ali su gošće izjednačile na 5:5 i 6:6.

Uslijedile su dvije serije 3:0 za 12:7, koje je nakratko prekinula bivša igračica Budućnost Dragana Ristova (eks Pecevska).

U 34. minutu je bilo 19:11, Vardar je prišao na 20:17 i 21:18, ali su Podgoričanke za manje od šest minuta dale sedam golova, a nisu primile nijedan za rekordnih plus 10 (28:18).

Bilo je i 29:19 u 50. minutu, da bi do kraja Marija Šterjova neometana šutirala koliko je htjela i omogućila svom timu da u Makedoniju ode sa više nego pristojnih minus četiri...

"Nisam htjela da provjeravam ekipu, jer znam da Budućnost uvijek igra malo grublje u odbrani, a znam kako sude arbitri".

"Nikada ne komentarišem suđenje, ali mislim da moramo malo više da vodimo računa ko nam sudi u Regionalnoj ligi. Ovi arbitri ne zaslužuju da sude ovakvim ekipama, jer se „gube”. Protiv Danilovgrada su bile normalne sudije, tada smo odradili sve što sam htjela, a sada su neke djevojke mirno odmarale i gledale utakmicu", istakla je Indira Kastratović.

Budućnost - Vardar 32:28 (15:11)

Podgorica - Dvorana “Morača”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vujačić i Kažanegra (Podgorica). Sedmerci: Budućnost 5 (4), Vardar 1 (1). Isključenja: Budućnost 10, Vardar 4 minuta.

Budućnost: Voltering (10 odbrana), M. Vukčević, Žderić (jedna odbrana), Petrović 6 (3), Neagu 5, O. Vukčević 4, Nikitina, Gjorgijevska 3, Dalbi 3, Ježić, Cvijić 6, Mehmedović 3, Despotović, Bizdra 1, Knežević (1), Lazović.

Vardar: Lejno (10 odbrana i sedmerac), Susljina, Kostjukova 4, Radičević, Đokić, Pino 2, Šterjova 8, Ristova 1, Dembele, Fernandes, Zebić, Klikovac 3, Crvenkoska 4 (1), Hmirova 1, Lojpur 5, Dmitrović.

Bonus video: