Matić razočaran rezultatima Srbije na EP

"Za mene je ovo veliko razočaranje, mnogo sam očekivao i vjerovao. Pokušali smo da se izvučemo (u petak uveče) na utakmici protiv Francuske, ali nije uspjelo", rekao je Matić.
53 pregleda 3 komentar(a)
Vladan Matić, Foto: Beta
Vladan Matić, Foto: Beta
Ažurirano: 18.01.2014. 15:05h

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da je razočaran plasmanom njegovog tima na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"Imali smo lijep rezultat, lijep pripremni period, pobjedu protiv Poljske, ali dvije pogrešne izmjene skupo su nas koštale. Izgubljena utakmica protiv Rusije donijela je preokret. Za mene je ovo veliko razočaranje, mnogo sam očekivao i vjerovao. Pokušali smo da se izvučemo (u petak uveče) na utakmici protiv Francuske, ali nije uspjelo", rekao je Matić.

On je dodao da je pogriješio što šansu nije dao rezervnim igračima.

Srbija je završila poslednja na tabeli Grupe C, s jednom pobjedom i dva poraza, te se nije plasirala u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Ni kapiten Srbije Momir Ilić nije zadovoljan igrom: "Svakako, nismo pošli sa namjerom da se vratimo poslije prvog kruga i ne možemo biti zadovoljni. Nismo pokazali dovoljno kvalitetnog rukometa, u prve dvije utakmice bili smo loši u napadu. Ostaje da se napravi detaljna analiza šta ćemo dalje. Nije bilo nikoga ko je zablistao i ko je mogao nešto da napravi osim golmana Darka Stanića", kazao je Ilić.

Golman Srbije Darko Stanić rekao je da reprezentacija nikad ovako loše nije odigrala i da mu je žao zbog toga.

"Mogu da kažem da nikad nismo pružili ovako lošu igru. Poslije tri posljednja prvenstva očekivao sam da su stvari došle na svoje i da će ovo prvenstvo biti veliki korak naprijed. Za prave rezultate je potreban kontinuitet - moramo na tome raditi. Imali smo volju, a žao mi je što se to nije pokazalo", rekao je Stanić.

Bonus video: