Budućnost gost Krima: Opipavanje pulsa za Ligu šampiona

Jedini poraz u dosadašnjem toku Regionalne lige, rukometašice Budućnosti doživjele su u “Morači” od slovenačkog Krima
60 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Savo Prelević
Majda Mehmedović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2014. 14:32h

Jedini poraz u dosadašnjem toku Regionalne lige, rukometašice Budućnosti (imaju i pet pobjeda i remi) doživjele su u “Morači” od slovenačkog Krima (sedam pobjeda i poraz), rivala i u grupi u glavnoj rundi Lige šampiona. Ekipa Dragana Adžića večeras u “Stožicama” ima priliku da se revanšira ljubljanskom timu. Međutim, za oba tima je važnije ono što će se dešavati u februaru i martu, kada će se Budućnost i Krim boriti za prolaz na fajnl-for Lige šampiona, u grupi sa Đerom i Larvikom.

S obzirom na to da se dobro poznaju, teško je pomisliti da će biti nekog posebnog skrivanja karata, iako će pravo lice oba tima prikazati narednog mjeseca...

"Mi se baš dobro poznajemo međusobno. Vjerujem da će obje ekipe odigrati maksimalno taj meč, iako nama ova utakmica dolazi tri dana nakom priprema u Baru, kada sve ne funkcioniše baš najbolje. Ali, sami smo birali taj termin. U svakom slučaju, vjerujem da niko neće nešto skrivati i da ćemo odigrati dobru utakmicu kao pravu pripremu za ono što nas čeka u LŠ. Nemamo baš puno vremena da bismo propustili tu priliku u tako dobroj utakmici. Mi ćemo dati trenutni maksimum. Daj Bože da to donese pobjedu. Ako ne, donijeće, ako Bog da, u februaru", rekao je Adžić.

Budućnost je odradila petodnevne pripreme u Baru, a do prvog meča glavne runde LŠ sa Đerom u gostima (1. februara), Podgoričanke će, osim sa Krimom, igrati još i kod kuće sa Podravkom (19. januara) i Vardarom (22. januar).

"Što se tiče priprema, djevojke su odlično izdržale sve napore i mislim da smo u dobroj mjeri ujednačili pripremljenost igračica. Ali, i odmah smo se posvetili protivnicima i nekom našem zajedništvu, zbog čega smo i otišli u Bar. Zdravstveni bilten je dosta dobar", dodaje Adžić.

Budućnost je u Ljubljanu otputovala sa najjačim sastavom, ali će, kaže Adžić, “na utakmici morati malo da pripaze Draganu Cvijić, koja vuče određene probleme sa Svjetskog prvenstva”.

"Znamo o kakvoj ekipi je riječ i odlično poznajemo Krim. Očekuje nas teška utakmica koja je još teža zbog činjenice da smo imale pripreme u Baru. Vjerovatno neće to biti naše najbolje izdanje, ali kao i u svakom meču želimo da pružimo maksimum i da odigramo najbolje što možemo. To je odlična provjera pred nastavak Lige šampion", kazala je lijevo krilo Majda Mehmedović.

Utakmica u Ljubljani počinje u 20.30 časova.

Bonus video: