Borilović ide u Njemačku?

Posredstvom menadžera Saše Bratića, Borilović bi narednih dana trebalo da otputuje za Roštok, i pridruži se Emporu
63 pregleda 1 komentar(a)
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2014. 12:58h

Sjajne partije u protekloj polusezoni, naročito u SEHA ligi, nijesu prošle neprimijećeno - ako sve bude išlo po njegovim planovima, 18-godišnji golman Lovćena Vuko Borilović će karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, posredstvom menadžera Saše Bratića, Borilović bi narednih dana trebalo da otputuje za Roštok, i pridruži se Emporu, ekipi koja se trenutno nalazi u sredini tabele druge lige Njemačke.

"Ne mogu ništa da kažem. Imam nekih ponuda, ali se još ništa ne zna", bilo je sve što je na ovu temu bio spreman da kaže Borilović.

Borilović, u svakom slučaju, ne želi da ostane u Lovćenu, kako kaže, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u klubu. A pošto nema ugovor, uostalom kao ni ostali igrači Lovćena (?!), nema nikakvih prepreka da napusti Cetinje.

Borilović je prve rukometne korake napravio u Cepelinu, ali je najviše vremena proveo igrajući za mlađe kategorije Lovćena. U ljeto 2012. godine na tradicionalnom, 40. turniru mlađih kategorija u italijanskom Teramu, gdje su mladi rukometaši Lovćena (godište 1995. i mlađi) osvojili prvo mjesto, Borilović je proglašen za najboljeg golmana.

Prvu polovinu prošle sezone je proveo na pozajmici u Ulcinju, ali se u decembru pretprošle godine vratio u Lovćen, i odmah je počeo da potvrđuje veliki talenat...

Da nije bilo grešaka u vođenju statistike na meču na Cetinju između Lovćena i Partizana, kada mu nije ubilježena nijedna odbrana, Borilović bi bio bolje plasiran na tabeli golmana sa najboljim procentom odbrana u SEHA ligi od trenutnog 9. mjesta.

"Imam želju, kao vjerovatno i svi rukometaši, da jednog dana odem u Njemačku, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome", rekao je u novembru “Vijestima” Borilović.

Želja će mu se, po svemu sudeći, i ispuniti…

Bonus video: