Feniks raširio krila u Podgorici

U prošloj godini u Podgorici je sa radom krenuo još jedan rukometni klub – Feniks, koji trenutno ima 40 članova
243 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2014. 21:59h

U prošloj godini u Podgorici je sa radom krenuo još jedan rukometni klub – Feniks, koji trenutno ima 40 članova, a radi se o djevojčicama koje su godište 2000. i mlađe.

Kako ističu iz Feniksa, u klubu, u kojem se treninzi održavaju u salama OŠ “21.maj” i OŠ “Oktoih”, postoji i škola mini rukometa namijenjena djeci mlađeg školskog uzrasta od 7 do 11 godina.

“Svako dijete koje zavoli sport kroz rad u ovoj rukometnoj školi biće naša velika satisfakcija i znak da smo uspjeli u svojoj namjeri. Imamo za cilj da se ekipa 2000. godišta takmiči u mlađoj pionirskoj ligi koju organizuje Rukometni savez Crne Gore”, ističe Lidija Vukašinović, profesor fizičkog vaspitanja i predsjednica kluba, koja je zajedno sa Jovankom Kruščić zadužena za trenažni proces u klubu.

Feniks je u svom polugodišnjem postojanju učestvovao na nekoliko turnira. U Zaječaru je Feniks savladao Bor, Knjaževac i Zaječar, u Stocu je u konkurenciji šest ekipa zauzeo treće mjesto, a Anđela Durković je bila proglašena za najboljeg golmana turnira.

“U oktobru prošle godine smo sa 2000. godištem učestvovali na 2. međunarodni rukometni turnir u hrvatskom Poreču, gdje smo odmjerili snage sa super jakom konkurencijom, Krimom i Karlovcem, ekipama iz Slovenije i Hrvatske. Ovdje nismo imali zapažene rezultate, ali iskustvo je od neprocjenjive vrijednosti”, ističe Lidija Vukašinović.

Da su u ovom klubu dobro počeli sa radom sa mlađim katerogijama, govori i posljednji Novogodišnji turnir u Stocu, gdje je Feniks osvojio prvo mjesto u obje konkurencije, do 12 (dvije pobjede u konkurenciji tri ekipe) i do 14 godina (sve tri pobjede).

U kategoriji do 14 godina, najbolja igračica turnira bila je igračica Feniksa Tamara Džanić, dok je Zoja Kovačević proglašena za najbolju golmanku turnira u kategoriji do 12 godina.

Bonus video: