OPERACIJA DANSKA

Rukometaši danas nastavljaju sa radom, čeka se još samo Vujović

"Vujovića očekujem da se ekipi priključi oko 10. januara. Nadam se da će na prvoj utakmici u Danskoj moći i da igra", kaže Kastratović
1 komentar(a)
Stevan Vujović, Foto: Beta AP
Stevan Vujović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.02.2019. 19:13h

Ako se u međuvremenu ne dogodi nešto neplanirano, odnosno ako ne bude novih pehova sa povredama, Zoran Kastratović će u Dansku odvesti 18 igrača koje je prvobitno i odredio za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Ovo je “Vijestima” juče potvrdio Kastratović, i dodao da će se svi igrači, koji su proteklih dana bili povrijeđeni ili imali druge zdravstvene probleme, biti u pogonu do odlaska za Dansku. Najkasnije će se ekipi priključiti srednji bek Stevan Vujović, koji je uoči prošlonedjelnog turnira u Skoplju operisao slijepo crijevo.

"Njega očekujem da se ekipi priključi oko 10. januara. Nadam se da će na prvoj utakmici u Danskoj moći i da igra. Važno je samo da je njegov odnos prema svim tim stvarima prije svega profesionalan", kazao nam je Kastratović.

Na današnjem treningu u “Morači”, nakon dana i po pauze zbog Božićnjih praznika, pojaviće se i srednji bek Mirko Milašević, koji se oporavio od povrede koljena, zbog koje je preskočio turnir u Skoplju (porazi od Makedonije sa 33:27 i Srbije sa 32:25), kao i pivot Nemanja Grbović, koji je imao lakšu hiruršku intervenciju na koži, zbog čega je manje igrao na turniru. Lakša povreda trbušnih mišića je prošlost za Vaska Ševaljevića, koji je prejkuče ujutro već bio na treningu...

"Ševaljević je dobro. Ostalo je sve standardno, pod kontrolom. Nema potrebe za bilo kakvim promjenama u ekipi", ističe Kastratović.

Do polaska za Dansku (11. januara prvo za Herceg Novi, dan kasnije preko Dubrovnika i Zagreba za Kopenhagen), najbolji crnogorski rukometaši odradiće još šest treninga u Podgorici, i pokušati da isprave što je više moguće slabosti koje su bile evidentne na turniru u Skoplju.

Crna Gora će na EP igrati u grupi D sa Švedskom, Hrvatskom i Bjelorusijom. “Crveni” prvi meč igraju 13. januara sa Švedskom.

Preporučujemo za Vas