Budućnost pobijedila Lokomotivu

Rukometašice Budućnosti pobijedile su danas u Zagrebu ekipu Lokomotive 27:24 (15:12), u utakmici osmog kola Regionalne lige.
80 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Ažurirano: 04.01.2014. 17:53h

Rukometašice Budućnosti upisale su petu pobjedu u Regionalnoj ligi, u kojoj imaju i po poraz i remi - izabranice Dragana Adžića savladale su danas u Zagrebu ekipu Lokomotive 27:24 (15:12), u utakmici osmog kola Regionalne lige.

Interesantno, Budućnost je u prošloj sezoni, u Zagrebu, poražena od "Lokosica" istim rezultatom...

Lokomotiva nakon šestog meča ima polovičan učinak, po tri pobjede i poraza.

Lokomotiva je u većem dijelu prvog poluvremena dobro namučila favorizovane Podgoričanke, jer su domaće rukometašice vodila i sa dva gola razlike (5:3, 8:6). Ipak,

Budućnost je u finišu prvog poluvremena preokrenula na 12:10, a onda prednost do odmora povećala za još gol.

Lokomotiva je ponovo uspjela da vrati prednost, u 37. minutu je povela 17:16, ali je to bilo i posljednje vođstvo Zagrepčanki.

Budućnost je u 44. minutu opet vodila dva razlike (20:18), a meč je definitivno prelomila u 53. minutu kada je povela 24:21 i rutinski privela meč kraju...

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Kristina Neagu i Milena Knežević sa po pet golova, Kinga Bizdra je dodala četiri.

U domaćem timu, osim golmanke Ivane Jelčiće, istakle su se dvije bivše igračice Budućnosti, Ivana Božović sa pet, i Lidija Horvat sa četiri gola.

"Zadovoljan sam odnosom igračica koje su odigrale na potrebnom nivou i to poslije samo tri zajednička treninga koja smo imali nakon završetku Svjetskog prvenstva u Srbiji. Sve igračice su dale svoj maksimum i dobile su priliku, a najvažnije je da su ostale zdrave pred nastavak priprema za početak glavne runde Lige šampiona. Lokomotiva je bila ozbiljan protivnik, ima nekoliko iskusnijih igračica i duel u Zagrebu je bio odlična provjera za nas", rekao je nakon meča trener "plavih" Dragan Adžić.

Budućnost će takmičenje nastaviti 16. januara duelom sa Krimom u Ljubljani.

Prije toga, Podgoričanke će od 8. do 13. januara odraditi mini pripreme u Baru.

"Očekuju nas petodnevne pripreme u Baru, a potom i tri mnogo jače provjere u Regionalnoj ligi pred premijerni meč u glavnoj rundi Lige šampiona protiv Đera", dodao je Adžić.

Lokomotiva – Budućnost 24:27 (12:15)

Zagreb - Dvorana: „II Doma sportova“. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Lokomotiva 5 (4), Budućnost 2 (1). Isključenja: Lokomotiva 2, Budućnost 8 minuta.

Lokomotiva: Razum, Smiljanić, Grubišić 2, Božović 6, Oštarjaš 1, Krsnik 1, Prusina, Gaće 2, Debelić, Kožnjak 2, Jelčić, Rajović 2, Horvat 5, Milić 3, Konta, Bukovina.

Budućnost: Petrović 3, Neagu 5, Nikitina 1, Voltering, Gjorgijevska 1, Dalbi, Ježić 1, Vukčević, Žderić, Cvijić 3, Mehmedović 2, Despotović, Pavićević 2, Bizdra 4, Knežević 5, Lazović.

Bonus video: