Kastratović danas skraćuje spisak za četiri imena

"Bitno je da su svi dobili šansu i da imam veći izbor. Zadovoljan sam i radom i odnosom igrača, ali je neko manje, a neko više iskoristio priliku", rekao je Kastratović
1 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.12.2013. 11:13h

Prva sedmica priprema za Evropsko prvenstvo u Danskoj je gotova. Rukometaši Crne Gore su vrijedno radili u Budvi, odigrali tri utakmice (jednu između sebe, dvije sa juniorima), a selektor Zoran Kastratović je sasvim dovoljno skenirao situaciju u timu da može da skrati spisak.

Već danas, trebalo bi da se zahvali četvorici igrača, po jednom na četiri pozicije - lijevom i desnom beku i na oba krila.

Na prvobitnom spisku je bilo 22 igrača, ali je otpao kapiten Draško Mrvaljević zbog povrede. Njegovo mjesto među 18 vjerovatno će zauzeti supertalentovani Vuko Borozan.

On je prethodnih dana trenirao sa juniorskom reprezentacijom, koja se uigrava za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, zakazan za april u Španiji.

"Borozan je odskočio na utakmici protiv nas, zavređuje punu pažnju", rekao je Kastratović za „Vijesti”, ali nije htio da potvrdi da li će dvometraš koji nastupa za Karlovac biti u 18 odabranih.

Selektor je zadovoljan onim što je do sada vidio.

"Bitno je da su svi dobili šansu i da imam veći izbor. Zadovoljan sam i radom i odnosom igrača, ali je neko manje, a neko više iskoristio priliku. Pridružili su nam se i Ševaljević i Simić, tako da smo sada kompletni".

Zbog povrede Mrvaljevića, Kastratović će morati da smišlja rezervni plan, ali je svjestan da je rukometaša njemačkog Mindena nemoguće zamijeniti.

"To je veliki hendikep. U pitanju je izvanredan igrač, kapiten koji će nam puno nedostajati, jer je njegovo znanje i iskustvo u oba pravca mnogo bitno za ekipu", zaključio je Kastratović, uz napomenu da mu je najteže da se odrekne jednog lijevog krila, jer su svi zadovoljili.

Bonus video: