Adžić: Ako podignemo nivo igre, možemo da igramo sa svima

"Vjerujem da će nam mjesec biti dovoljan da vratimo nivo koji smo dostigli u posljednja tri kola grupne faze", rekao je Adžić
11 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 28.12.2013. 16:42h

Odmor, neplanirano produžen preranim ispadanjem sa Svjetskog prvenstva, juče je završen. Krenula je operacija Liga šampiona - rukometašice Budućnosti su počele pripreme za glavnu fazu elitnog evropskog takmičenja, u kojoj ih čekaju pakleni rivali.

Na putu ka prvom fajnl-foru u istoriji Lige šampiona za rukometašice, timu Dragana Adžića stajaće prvak Evrope Đer, prošlogodišnji vicešampion Larvik i moćni Krim.

Do 1. februara i gostovanja Mađaricama na startu grupe 2 ostalo je tačno pet sedmica. Sasvim dovoljno vremena da se ekipa uigra, a dobra je stvar što niko ne vuče nijednu povredu.

Ekipa je počela da radi juče u 9 ujutro, a na popodnevnom treningu se pojavila i Kamila Dalbi, iako je samo dva sata ranije stigla iz Danske. Saigračicama će se danas pridružiti Klara Voltering, a 2. januara, nakon dva dana pauze zbog praznika, počeće da treniraju i Dragana Cvijić i Kristina Neagu.

"Velika je pauza, jer je od posljednjeg treninga Budućnosti prošlo 40 dana. Najvažnije je da su sve djevojke koje su igrale Svjetsko prvenstvo došle zdrave, tako da vjerujem da će nam mjesec biti dovoljan da vratimo nivo koji smo dostigli u posljednja tri kola grupne faze. Moramo i da podignemo neke stvari, jer imamo vrlo zahtjevne protivnike", rekao je Adžić za „Vijesti”.

Jasno je da Budućnost mora da igra bolje nego u grupnoj fazi. To se posebno odnosi na bekove - Milena Knežević se mučila sa povredom, zbog čega nije bila na očekivanom nivou u prva tri kola, a u naredna tri je umor sustigao Neagu. I Dalbi se dugo tražila...

"Većina bitnih igračica mora da ujednači formu, jer ne možemo sa sigurnošću da kažemo da ćemo bilo koga dobiti, čak ni u „Morači”. Sve djevojke moraju da daju maksimum na svim utakmicama. Vjerujem da je nenadanih 10-11 slobodnih dana baš Mileni dobrodošlo, s obzirom na to u kakvom je fizičkom stanju bila. Neagu je ostala zdrava, a bilo joj je potrebno ovih šest utakmica Svjetskog prvenstva, koje će uticati da bude bolja na terenu u dužem periodu. Nadam se da ćemo u januaru, kroz utakmice sa jakim protivnicima, podići i ujednačiti formu do početka Lige šampiona".

Favorit grupe 2, ali i čitave Lige šampiona je aktuelni prvak Đer, koji je jedini upisao maksimalnih šest pobjeda.

"Zbog onoga što je pokazao u prvoj fazi, ali i činjenice da je ostao u istom sistemu, pojačan za Kaću Bulatović, Đer je najozbiljniji kandidat. Larvik je, izuzev Lunde, jači od reprezentacije Norveške. Ima Gro Hamerseng i Tonje Larsen, kao i Sesiliju Leganger, ako se oporavi. One su vrhunske igračice, koje čine Larvik boljim od reprezentacije. Krim je bio najmanje opterećen Svjetskim prvenstvom i biće jako konkurentan, jer je i prošle godine stigao do polufinala, a sada je 30-40 odsto jači. Mislim, ipak, da je sve na nama. Ako podignemo nivo igre u svakom segmentu, posebno u tranziciji nakon dobre odbrane i budemo imali kvalitetniji napad, možemo da igramo sa svima", istakao je Adžić.

Nije mi drago što je ustanovljen fajnl-for

Ove sezone će se prvi put igrati fajnl-for Lige šampiona za rukometašice, po uzoru na muškarce, koji su se već četiri puta u „Lankses areni” u Kelnu borili za pehar. Domaćin će 3. i 4. maja biti „Laslo Pap arena” u Budimpešti, a Budućnost će pokušati da izbori mjesto u dvorani koja prima 12.500 gledalaca.

"Nije mi drago što je ustanovljen fajnl-for. Ako dođemo u polufinale, dvije najvažnije utakmice i najljepše za navijače i za nas ne možemo da igramo u „Morači”, već negdje bogu iza nogu. Niko u ženskom rukometu nije bio u ovoj situaciji i biće vrlo interesantno. Daj bože da se plasiramo, onda bismo imali više od mjesec da se spremimo za samo dvije utakmice u dva dana", zaključio je Adžić.

Bonus video: