Draško Mrvaljević propušta i Evropsko prvenstvo!

"Drašku je rečeno da mora da miruje šest sedmica, tako da gotovo sigurno neću moći da računam na njega", rekao je selektor Zoran Kastratović
58 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2013. 18:25h

Nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a gotovo sigurno neće nastupiti ni na šampionatu Evrope u Danskoj - kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore Draško Mrvaljević je povrijedio koljeno i mora da miruje šest sedmica!

Mrvaljević se povrijedio u 55. minuta meču svog Mindena sa Hanoverom Vaska Ševaljevića u Bundes ligi. Iako se u prvi mah nije činilo da je situacija ozbiljna, na pregledima magnetnom rezonancom je ustanovljeno da mu je napukla tetiva pri koljenu.

Iskusni Cetinjanin će, ipak, sjutra doći u Crnu Goru, gdje će ga „skenirati“ i ljekarski tim reprezentacije, ali je od njegovog odlaska u Dansku nema ništa.

"Drašku je rečeno da mora da miruje šest sedmica, tako da gotovo sigurno neću moći da računam na njega. Nema kukanja, imamo Mirka Milaševića i Žarka Pejovića, koji mogu da pokriju tu poziciju", rekao je selektor Zoran Kastratović.

Mrvaljević je bio jedan od ključnih igrača u baražu protiv Švedske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji, potom srušio Njemačku u Manhajmu na početku kvalifikacija za šampionat Evrope, ali nije nastupio na Pirinejskom poluostrvu zbog povrede lista.

Vratio se u nacionalni tim, blistao u još jednoj herojskoj pobjedi nad Njemcima, ali ga je zadesio novi peh.

Kako i Stevan Vujović vuče povredu lista lijeve noge, jasno je da će Kastratović morati da pronalazi neka nova rješenja u bekovskoj liniji. Nažalost, nema puno mogućnosti za kombinacije...

Simović: Očekujemo bolji rezultat nego u Španiji

Marka Simovića nije bilo u reprezentaciji od martovskih mečeva sa Izraelom, mučila ga je povreda ramena, ali je sada opet tu.

"Lijep je osjećaj vratiti se, drago mi je da sam tu s ovim momcima. Povreda je iza mene, dobro se osjećam i nadam se da ću dati doprinos da sve bude kako bi trebalo", istakao je 26-godišnji Budvanin.

Kakva su tvoja očekivanja pred Evropsko prvenstvo?

"Bitno je da svi budemo zdravi, da odradimo pripreme najbolje što možemo i ispunimo ono što se traži od nas. Ako tako bude, možemo da očekujemo bolji rezultat nego u Španiji, to jest prolazak u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Jesi li zadovoljan u Turskoj?

"Imao sam fantastičnu polusezonu. Napravili smo dobar rezultat, drugi smo na tabeli, a bitno je i što se zdravstveno osjećam kako bi trebalo. Dobro sam se uklopio, Ankara je lijep grad, a i liga je dosta ujednačena. Između 2. i 6. mjesta je razlika dva boda", istakao je desni bek Ankare.

Galerija

Bonus video: