Samba u Beogradu, Brazil prvak svijeta!

Tim Mortena Subaka je vodio tokom većeg dijela meča i zasluženo stigao do devete pobjede na šampionatu u Srbiji, a druge nad domaćinom
65 pregleda 247 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2013. 18:17h

Na tribine „Kombank arene” sjatilo se 19.467 gledalaca, rekordan broj navijača na ženskoj rukometnoj utakmici je čekao zlato svojih junakinja, ali je morao da se pomiri sa srebrom - Brazil je, baš kao i u Nišu u grupi, savladao Srbiju i postao prvak svijeta!

Do najvećeg uspjeha u istoriji, „karioke” su došle zasluženo, jer su dugo vodile, a na kraju su imale i sreće i slavile sa 22:20.

Srpkinje su u prvom poluvremenu pet puta imale minimalnu prednost, da bi Alešandra do Nasimento sa tri i Debora Nunješ sa jednim golom preokrenule na 13:10.

Na startu nastavka je Brazil postigao tri gola i stigao do velikih plus pet (16:11) u 35. minutu. Tim Saše Boškovića je dugo jurio suparnice i napokon ih sustigao nepuna tri minuta prije kraja, kada je Andrea Lekić iskoristila sedmerac koji je iznudila Dragana Cvijić.

Nunješ je vratila prednost Brazilu, a do tada fenomenalna Cvijićeva postala tragičarka - pivotmenka Budućnosti je minut i 52 sekunde prije kraja primila loptu na crti, ali je gađala iznad prečke.

Ana Rodrigeš je fenomenalnim pogotkom sa devet metara riješila sve dileme. Sve je bilo gotovo, moglo je da počne slavlje desetak navijača Brazila, koji su do tada djelovali izgubljeno u moru pristalica Srbije...

"Ponosni smo, srećni, ovo je veliki, najveći korak u svjetskom rukometu. Ovo je istorijski dan za brazilski i južnoamerički rukomet".

"Igrali smo u fantastičnoj hali, izdržali pritisak, za koji smo znali da će biti takav. Brinuli smo zbog takve atmosfere, ali su moje igračice to veoma dobro prebrodile", rekao je Danac na klupi Brazila, Morten Subak.

Šest puta tresla mrežu: Alešandra do Nasimento

Do Nasimento je bila najefikasnija igračica finala sa šest golova, a po četiri su dodale Rodrigeš i Fernanda da Silva. Na drugoj strani, Cvijić je bila precizna pet, a Lekić i Sanja Damnjanović po četiri puta.

"Brazilke su za nijansu bile bolje i zasluženo su pobijedile. Slavićemo, napravili smo veliki uspjeh. Cijela Srbija treba da bude ponosna", istakao je Bošković.

Galerija

Bonus video: