Cvijić: Ne razmišljamo o osveti, već samo o zlatu

"Vjerujem u pobjedu, jedva čekam da počne susret i priznajem samo zlatnu medalju, jer želimo da nas pamte kao osvajače i pobjednike", rekla je Cvijić
10 komentar(a)
Rukometašice Srbije, Foto: Beta AP
Rukometašice Srbije, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.12.2013. 14:43h

Rukometna reprezentativka Srbije Dragana Cvijić istakla je danas da na finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva ne gleda kao na osvetu Brazilu, već da je isključivo zanima zlatna medalja.

"Ne razmišljam o osveti, već samo o tome kako da pobijedimo i da uživamo svakog trenutka na terenu jer je malo ovakvih utakmica u karijeri. Vjerujem u pobjedu, jedva čekam da počne susret i priznajem samo zlatnu medalju, jer želimo da nas pamte kao osvajače i pobjednike", rekla je Cvijić novinarima u Kovilovu.

Srbija je jedini poraz na Svjetskom šampionatu, čiji je domaćin, doživjela upravo od Brazila u grupnoj fazi, a dva tima će se ponovo sastati u nedjelju u finalu.

Sanja Damnjanović je navela da Srbija mora da bude hrabrija nego u prvom susretu sa Brazilom, u kojem su južnoamerikanke pobijedile sa 25:23.

"Moramo da budemo hrabriji. Tada smo u svim segmentima bili loši i to ne može da nam se ponovi. I ovo je uspjeh, ali nemamo razloga da stanemo. Biće teško u finalu, još nismo shvatile šta smo uradile, ali ćemo se ponašati isto kao i do sad", rekla je Damnjanović.

Jedan od najboljih svetskih golmana Katarina Tomašević kazala je da je ekipa svjesna da će protiv Brazila biti veoma teško.

"Niko nije nezaustavljiv, ali u ovom naletu zaista svakog možemo da pobijedimo. To smo pokazali i protiv Norveške u četvrtfinalu. I tri puta da smo se sastali sa njima, tri puta bismo ih dobili. Ne treba posebno govoriti o motivu, biće teško, svi smo svjesni toga ali ne može tek tako lako da se postane svjetski šampion", rekla je Tomašević.

Naiskusnija u srpskoj ekipi Jelena Erić rekla je da je njena reprezentacija spremna da osvoji zlatnu medalju.

"Do sada smo na svaku utakmicu gledali kao da je finalna, a sada smo stvarno u finalu. Popravili smo igru u odnosu na početak turnira, sve smo bolji i bolji, idemo na pobjedu i spremni smo da osvojimo zlatnu medalju. Forma je taman pripremana za 22. decembar u 17.15", rekla je Jelena Erić.

Finale Svjetskog prvenstva u Srbiji igraće se sjutra od 17.15 u Beogradskoj areni.

Bonus video: