Jovanović: To je sport, danas te ide, sjutra ne

"Žao nam je, ali mislim da je svaka od nas dala maksimum. U ovom trenutku, Dankinje su bile bolje. Šta je tu je, idemo dalje", rekla je Katarina Bulatović
50 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 15:52h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Danska je u osmini finala srušila snove Crne Gore da može da se domogne jedine medalje koja joj nedostaje u riznici. Izabranice Dragana Adžića su, tako, prerano, mimo očekivanja i najava, završile planetarni šampionat...

Na meču protiv Dankinje Katarina Bulatović nije mogla da igra sama u napadu. Možda je to i ključni razlog zbog čega se „zlatne lavice“ vraćaju kući prije nego što je iko mislio.

"Nismo izgubile utakmicu u posljednjim sekundama, već mnogo ranije. Ušle smo slabije u meč, primile četiri gola zbog sporijeg vraćanja u odbranu. Zakazale smo u defanzivi, dok nam u napadu tokom čitavog šampionata nije išlo baš sjajno. Sporije smo bile u odbrani i nismo mnogo pomogle našim golmanima. Žao nam je, ali mislim da je svaka od nas dala maksimum. U ovom trenutku, Dankinje su bile bolje. Šta je tu je, idemo dalje", rekla je prva golgeterka Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u Srbiji.

Đokić: Žao mi je što nismo bile na visini zadatka

Ana Đokić se od velikih takmičenja oprostila prošle godine na Evropskom prvenstvu, ali je odlučila da nastavi karijeru. Stigla je na šampionat svijeta da uzme jedinu medalju koja joj nedostaje, zbog čega je drhtavim glasom govorila o neispunjenom snu.

"Bile su bolje. Ni u jednom segmentu igre nismo pokazale šta znamo. Žao mi je što već sada završavamo Svjetsko prvenstvo na mjestu na kome ne zaslužujemo. Ipak, to je sport. I pored poraza, ponosna sam sve djevojke. Žao mi je što nismo bile na visini zadatka kada je to trebalo", istakla je Đokić.

Knežević: Nismo zaslužile pobjedu

Milena Knežević je prije 12 mjeseci bila jedna od glavnih igračica Crne Gore, ali ovog puta su nedostajali njeni golovi. Jeste pogodila za 20:20, ali je to bilo premalo.

"Definitivno nismo zaslužile pobjedu. Igrale smo, borile se, ali nije bilo dovoljno. Ostaje žal, jer još jednom nismo uspjele da prođemo dalje od osmine finala na Svjetskom prvenstvu", istakao je bek Budućnosti.

Jovanović: Nisam očekivala ovakav epilog

Kapitenka Marija Jovanović je priznala da je jedan od razloga poraza bila i njena loša partija.

"Veliko razočaranje za nas. Sve ovo vrijeme koje smo provele zajedno smo se žrtvovale, svu svoju energiju smo usredsredile ka istom cilju. Ali, Dankinje su bile bolje. Primile smo nekoliko lakih golova, u napadu osim Kaće i u drugom dijelu Jovanke nismo bile raspoložene. U šoku sam. Koliko god da je Danska dobra reprezentacija, nisam očekivala ovakav epilog. Jednostavno, nije nam išlo. Iskreno, odigrala sam jednu od najgorih partija u napadu u karijeri. Željela sam mnogo, ali nisam pomogla svojim drugaricama. To je sport, danas te ide, sjutra ne", naglasila je Jovanović.

Pitlik: Bili smo brži, to je presudilo

Jan Pitlik, koji je u prvom mandatu na klupi Danske bio olimpijski šampion 2000. i 2004. godine, te osvojio evropsko zlato i srebro, bio je prezadovoljan nakon utakmice. - Bio je ovo žestok meč. Veoma dobro smo se kretali u odbrani, što je bilo presudno po ishod meča. Pored toga, bili smo brži tim od Crnogorki i zahvaljujući tome smo i pobjedili", naglasio je 46-godišnji trener.

Kružna napadačica Mete Gravholt je poručila da je čitava ekipa Danske bila ubijeđena da mogu da zaustave Crnu Goru.

"Od početka meča smo vjerovale u pobjedu, i to smo pokazale najviše u odbrani, koju smo igrale sa puno jakih duela. Trčale smo bolje, bile brže u kontranapadima od protivnica, direktnije ugrožavale njihov gol i to nam je donijelo trijumf", kazala je Gravholt.

Galerija

Bonus video: