Francuska savladala Južnu Koreju i uzela 1. mjesto u grupi A

Da je Koreja slavila sa golom ili dva razlike, Crna Gora je pobjedom mogla do prve pozicije. Sada će protiv Holandije (meč počinje u 20.45 časova) juriti trijumf za 2. mjesto
1 komentar(a)
Rukometašice Francuske, Foto: Dušan Babović
Rukometašice Francuske, Foto: Dušan Babović
Ažurirano: 13.12.2013. 19:32h

Prvo mjesto u grupi A je i definitivno van domašaja rukometašica Crne Gore - Francuska je u prvom derbiju poljednjeg dana savladala Južnu Koreju sa 27:22 i sa maksimalnim učinkom završila prvu fazu.

Meč je, međutim, mogao da ima potpuno drugačiji epilog, jer je šampion Azije vodio 17:14 i imao dvije igračice više. Tada se dogodio presudni momenat - nakon maratonskog napada, Alison Pino je majstorski zatresla mrežu Mire Park i pokrenula furiju.

Francuskinje je predvodila Aleksandra Lakraber sa osam golova, a Pino i Siraba Dembele su dodale po četiri. Na drugoj strani, najefikasnije su bile Eun He Rju i Đihae Đung sa po šest pogodaka.

Da je Koreja slavila sa golom ili dva razlike, Crna Gora je pobjedom mogla do prve pozicije. Sada će protiv Holandije (meč počinje u 20.45 časova) juriti trijumf za 2. mjesto.

Ako tako bude, rivall će im biti trećeplasirani tim iz grupe B, koji će biti poznat nakon duela Danska - Brazil, koji počinje u 20.15.

Bonus video: