Poraz Lovćena od Meškov Bresta

Sve dileme oko pobjednika riješene su početkom drugog dijela meča, u 33. razlika je iznosila osam (19:11), a četiri minuta kasnije i devet golova (21:12)
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 19:17h

Lovćen nije bio ni blizu četvrte pobjede u SEHA ligi – desetkovan povredama, ali i brojnim drugim problemima u klubu (ostali su bez uprave, duguju im se tri plate za ovu, i četiri i više plata za prošlu sezonu, zavisno od igrača, a treniraju u nezagrijanoj, ledenoj dvorani), Cetinjani su protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta upisali osmi poraz, pa će na pauzu u regionalnom takmičenju (do početka februara) sa osme pozicije i 11 bodova. Meškov je sa tri boda uhvatio priključak sa Metalurgom na četvrtom mjestu (po 18 bodova), i nastavio borbu za fajnl-for.

Bez povrijeđenih Danijela Vukićevića i Poljaka Lukaša Ačruka, već nakon osam minuta i Gorana Lasice (ušao je povrijeđen u meč), Zoran Abramović je, od igrača sa određenim stažom, imao samo dva zdrava beka (?!), Marka Draškovića i Bogdana Nikolića, pa je kapiten Igor Marković, koji je bio takođe rovit (meč je počeo na klupi), bio primoran da skoro čitav meč igra na srednjem beku, umjesto na svojoj poziciji (lijevom krilu).

U želji da tokom utakmice odmori Draškovića i Nikolića, Abramović je u nekoliko navrata bio primoran da u istom trenutku na terenu drži četiri krila, pa su Marković i Mirko Radović “glumili” bekove.

U takvim uslovima bilo je jasno da domaćin nema šta da traži protiv favorizovanog rivala, ekipe punu internacionalaca, u kojoj pojedinci zarađuju mjesečno koliko čitava ekipa Lovćena...

"Teška utakmica, kao što smo ih imali mnogo u posljednjem periodu, uz dosta kadrovskih problema, što je i uticalo na ovakav ishod meča. Meškov je zasluženo pobijedio, čestitam im na tome", rekao je nakon meča srednji bek Bogdan Nikolić.

Lasica je prvi pogodio za Lovćen na meču, poslije pet minuta i osam sekundi, za 1:3, Cetinjani su u 10. minutu izjednačili na 4:4, držali se do 5:6 (13. minut), ali je to bilo, praktično, sve. Tatarin je u 15. minutu pogodio za 8:5 i natjerao Abramovića da uzme minut odmora, ali ni to nije puno pomoglo.

Serijom 3:0, Meškov je u 19. minutu poveo 11:6, a u 28. minutu je imao i “plus sedam” (16:9). Sve je bilo odlučeno u 37. minutu, kada su gosti poveli 21:12. Lovćen je, istina, uspio da priđe na tri gola zaostatka, posljednji put u 56. minutu (27:24), ali Meškov nije dozvolio potpuni preokret...

"Nismo očekivali tako lak posao, jer je uvijek teško osvojiti bodove na Cetinju, gdje je domaćin uvijek motivisan pred svojom publikom. Mi smo se dobro pripremili za utakmicu, od prvog minuta smo rekli da moramo igrati 100 odsto. Prvo poluvrijeme smo odlično odradili, u drugom smo malo pali, ali na kraju smo, sva sreća, pobijedili", izjavio je golman Meškova Ivan Pešić, uz Davida Špilera najbolji pojedinac u redovima gostiju.

Lovćen – Meškov 24:30 (10:16)

Cetinje – Dvorana: Lovćen. Gledalaca: 700. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 1 (1), Meškov 4 (3). Isključenja: Lovćen 6, Meškov 6 minuta.

Lovćen: Abramović (šest odbrana), Borilović (dvije odbrane), Vukićević, Petričević, Popović 2, I. Radović, Marković 8 (1), Drašković 6, M. Radović, Kaluđerović 2, Ojdanić, Nikolić 3, Čizmović 2, Stanojević, Lasica 1, Lipovina.

Meškov: Pešić (19 odbrana), Čarapenka (jedna odbrana), Đukić 2, Markotić 1, Kamišik 3 (1), Špiler 8, Šumak 2, Vukić 3, Baranau 3 (2), Miličević, Karačić, Tatarin 3, Srsen 2, Ušal, Astrašapkin 3, Valincau.

Galerija

Bonus video: