Roganović: Šansu dati mlađima, ali ne znam zašto me nema među 28

"I dalje sam na raspolaganju ako zatrebam reprezentaciji i dok god da igram rukomet uvjek ću biti na raspolaganju. A zašto me nema na spisku od 28, to ne znam", dodao je Roganović
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 01:33h

Kao što smo već objavili, na spisku za Evropsko prvenstvo u Danskoj, od 12. do 26. januara, neće biti nekoliko iskusnijih igrača koji su bili dio tima u proteklom periodu, neki od početka, čime se, kako je najavio selektor Zoran Kastratović, nastavlja proces podmlađivanja reprezentacije.

Na širem spisku od 28 igrača, koji je dostavljen Evropskoj rukometnoj federaciji, međutim, nema jedino desnog beka švedskog Lunda Zorana Roganovića i Gorana Lasice, lijevog beka Lovćena (koji je, dok je igrao, odradio lavovski dio posla u odbrani).

Roganović je u reprezentaciji od prvog dana obnavljanja crnogorske nezavisnosti, učestvovao je i dao ogroman doprinos u svim najvećim uspjesima naše selekcije (plasmani na evropska prvenstva u Norveškoj i Danskoj, ne plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji).

"Vrijeme je da mlađi preuzmu odgovornost. I sam mislim da treba dati šansu mlađima i probati jedno prvenstvo sa njim uz pomoć malog broja onih koji su tu već duži period sa njima. Ja sam tu uvjek kad zatreba, ako zatreba. Srećno momcima u Danskoj, nadam se dobrom rezultatu i biću na licu mjesta da ih bodrim. Ojha!", uz osmjeh je “Vijestima” kazao Roganović.

Roganović, koji i dalje nemilosrdno rešeta protivničke mreže u Švedskoj, ističe da se on nije oprostio od reprezentacije.

"Ponavljam, i dalje sam na raspolaganju ako zatrebam reprezentaciji i dok god da igram rukomet uvjek ću biti na raspolaganju. A zašto me nema na spisku od 28, to ne znam", dodao je Roganović.

Na širem spisku su i Vladimir Osmajić, Marko Pejović, Marko Simović, kojih ne bi, takođe, trebalo da bude na užem spisku, kao što je jasno da u Danskoj neće biti ni desnog beka Hamburga Žarka Markovića, koji već dvije godine odbija da igra za Crnu Goru (spekuliše se da će zaigrati za Katar na narednom Svjetskom prvenstvu).

Na širem spisku je bivši juniorski reprezentativac, 20-godišnji lijevi bek Filip Jočić, koji igra u danskom Hoj Handboldu, dijete naših iseljenika, čiji je otac iz Berana.

Zahvaljujući odličnim partijama u posljednjem periodu u SEHA ligi, na spisku je ponovo i lijevi bek Lovćena Marko Drašković.

Interesantno i neuobičajeno za najširi spisak od 28 imena, na Kastratovićevom spisku su samo tri golmana, koliko i planira da ih vodi u Dansku.

Crna Gora je jedina od svih učesnika EP sa tri golmana na spisku sa 28 igrača, jer ostali imaju najmanje četiri, neke selekcije i po pet golmana na širem spisku.

Osim selektora Kastratovića, u stručnog štabu za EP su i njegovi pomoćnici Goran Simić i Stevo Nikočević, fizioterapeuti Aldin Murić i Milan Zindović. Vođa puta je Miodrag Bošković, a dio ekspedicije će biti bivši proslavljeni rukometaš Petar Kapisoda, direktor cetinjske Uprave za sport.

Uži spisak od 21 igrača, za start priprema u Budvi, trebao bi biti objavljen danas.

Crna Gora će u Danskoj u grupi igrati sa Švedskom, Hrvatskom i Bjelorusijom.

Melić: Mogao bih da promijenim odluku ako bismo išli sa najjačim sastavom

Na širem spisku je i Fahrudin Melić, koji se u maju, nakon mečeva sa Izrealom u kvalifikacijama za EP, oprostio od reprezentacije, i, kako nam je potvrdio, nije promijenio mišljenje.

"Sumnjam da će se nešto promjeniti. Ali, ako bi se svi, odnosno najbolji odazvali, u šta iskreno sumnjam, ozbiljno bih razmislio. Ali, u ovom stanju i slučaju naši navijači, kao ni mi, nikad nećemo saznati koje su nam gornje granice bile na nekom velikom takmičenju. Jer smo i na Svjetskom prvenstvu u Španiji bili u nepotpunom sastavu", kazao je “Vijestima”, očigledno, razočarani Melić, odlično desno krilo francuskog PSŽ-a.

Spisak

Golmani

Rade Mijatović

Marko Rajković

Nebojša Simić

Pivoti

Mladen Rakčević

Nemanja Grbović

Marko Pejović

Lijeva krila

Igor Marković

Milan Popović

Miloš Vujović

Desna krila

Marko Lasica

Mirko Radović

Fahrudin Melić

Nemanja Malović

Bekovi

Vladimir Osmajić

Vasko Ševaljević

Draško Mrvaljević

Žarko Pejović

Mirko Milašević

Stevan Vujović

Ivan Perišić

Vladan Lipovina

Igor Radojević

Vuko Borozan

Filip Jočić

Marko Drašković

Bogdan Petričević

Žarko Marković

Marko Simović

Galerija

Bonus video: