Adžić: Napravio sam nekoliko grešaka

"Dobra odbrana Francuske. Nismo igrali baš široko, iako je to bio dogovor. Protok lopte još nije adekvatan, ali biće kroz utakmice, siguran sam u to", kaže selektor Adžić
59 pregleda 21 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 11.12.2013. 23:39h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Selektor Dragan Adžić nije bio previše razočaran nakon poraza od Francuske (17:16), a krivicu je preuzeo na sebe.

"Velika borba, odličan odnos obje ekipe i zadovoljan sam onim što smo pružili u ovoj fazi takmičenja. U napadu je škripalo, bilo je dosta slabosti, prije svega u realizaciji. Ja sam napravio sam nekoliko grešaka, to je vjerovatno i rezultiralo porazom. Ovo je iskustvo više, idemo dalje", rekao je Adžić.

Nije bilo lopti za desna krila. Šta je razlog za to?

"Dobra odbrana Francuske. Nismo igrali baš široko, iako je to bio dogovor. Protok lopte još nije adekvatan, ali biće kroz utakmice, siguran sam u to".

Tjera li Vas ovaj poraz da tražite neka nova rješenja, jer su Francuskinje potpuno zaustavile Katarinu Bulatović i Milenu Knežević?

"Tražićemo rješenje za Holandiju i sljedeće utakmice koje su pred nama. Čitava ekipa je, generalno, bila na visokom nivou, samo je procenat šuta bio slabiji. Moram da pohvalim fizioterapeute, koji su napravili ogroman napor da ekstremno brzo vrate Sonju Barjaktarović, a golmani su bili na visini zadatka".

Da li se možda sreća sada okrenula Francuskinjama, kao Crnoj Gori u Londonu?

"Sreća se zarađuje, Francuska je ovog puta zaslužila. Mi smo je imali u Londonu, a tada je utakmica bila puna važnija nego sada u grupi na Svjetskom prvenstvu".

Morate da dignete glavu, jer već u petak je utakmica sa Holandijom, zar ne?

"Naravno. Idemo dalje, vjerujem da ćemo pokazati da smo prava ekipa i da ćemo iz ovoga izvući pouke i biti na nivou protiv Holandije i odigrati osminu finala na pravi način", zaključio je Adžić.

Bonus video: