Adžić: Meč sa Francuskom je prvi pravi test gdje smo

"I Južna Koreja je bila veoma ozbiljan rival, ali to je bilo 1. kolo, a sad je već ovo četvrti meč, koji će nam dati pravu sliku koliko možemo na ovom SP", kaže Adžić
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 00:16h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Nakon pobjede protiv Dominikanske Republike, Izraz na licu Dragana Adžića nije bio kao poslije meča protiv DR Konga, očito da je selektoru zasmetala igra „na mahove”.

"Malo slabiji je pristup bio nego protiv DR Konga, a i rival je jači. Ova utakmica će nam više koristiti u pripremi za Francusku, a dobro je da su je sve djevojke završile zdrave i da smo zabilježili pobjedu", istakao je Adžić.

Čini li Vam se da su reprezentativke razmišljale o Francuskoj, a ne o tome kako da odrade posao protiv Dominikanske Republike?

"Može da bude da su se podsvjesno već „prebacile” na Francusku, jer je mali razmak između mečeva. Vjerujem da će se to pozitivno odraziti na taj duel. Sada slijedi obračun sa Francuskom".

Kolika je razlika u igri tog tima otkada je Alan Port naslijedio Olivijea Krumbolca?

"Novog selektora je i u muškom rukometu krasila agresivnost u odbrani i on je to odmah prenio na djevojke, koje igraju nemjerljivo jače nego kod njegovog prethodnika. To samo po sebi znači da su puno kvalitetnije i bolje. Biće vrlo težak meč i prvi pravi test gdje smo. I Južna Koreja je bila veoma ozbiljan rival, ali to je bilo 1. kolo, a sad je već ovo četvrti meč, koji će nam dati pravu sliku koliko može crnogorska reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu".

Brine li Vas to što je pivot Dominikanske Republike prečesto primao loptu?

"Bilo je stvari koje nismo baš dobro ispratili. Oni baš dosta igraju na pivota i to nam je bio pravi trening, koji je dobar za analizu pred važnije mečeve", napomenuo je Adžić.

Majda Mehmedović, lijevo krilo Crne Gore, rekla je da se "ekipa polako upotpunjuje i podiže formu za važnije utakmice".

"Čeka nas težak meč protiv Francuske i čini mi se da smo glavama bile u tome. Znale smo i da Dominikanska Republika nije na značajnom nivou, ali smo se potrudile da je ubjedljivo pobijedimo", rekla je Majda.

Miroslav Vujasinović, selektor Dominikanske Republike, bio je z

adovoljan kako se njegova ekipa držala do sredine drugog poluvremena".

"Nakon toga je Crna Gora lakim golovima iz kontri kaznila naše slabije vraćanje u odbranu. Zadovoljan sam, ipak, jer je to veoma jak tim. Nadam se da ćemo nastaviti da podižemo formu iz meča u meč i da ćemo savladati DR Kongo u posljednjem meču u grupi. To bio veliki uspjeh za nas", rekao je Vujasinović.

Bonus video: