Pejović i Lasica rivali u grupi EHF kupa

Njihovi timovi, slovački Tatran Prešov i mađarski Pik Seged, naime, žrijebani su u grupu C, u kojoj su još i francuski Nant i švedski IFK Kristijanštad.
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 15:18h

Voljom današnjeg žrijeba u Beču, u glavnoj, grupnoj fazi EHF kupa rivali će biti crnogorski reprezentativci Žarko Pejović i Marko Lasica.

Njihovi timovi, slovački Tatran Prešov i mađarski Pik Seged, naime, žrijebani su u grupu C, u kojoj su još i francuski Nant i švedski IFK Kristijanštad.

Treći preostali individualni predstavnik Crne Gore u ovom takmičenju, Vasko Ševaljević sa njemačkim Hanoverom igraće u grupi A, sa španskim Ademar Leonom, švedskim Lugijem i mađarski Čurgoj.

U grupi B igraće Monpelje (Francuska), Skjern (Danska), Zomimak (Makedonija) i Sporting (Portugal), a u grupi D Fukse Berlin (Njemačka), Konstanca (Rumunija), Šamberi (Francuska) i Sporta Hlodovec (Slovačka).

Takmičenje po grupama počinje 8/9. februara, a završava 29/30. marta, nakon čega će po dvije prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igrati četvrtfinale.

Domaćin fajnl-fora EHF kupa, 17. i 18. maja u dvorani “Maks Šmeling”, je Berlin, Fuhse Berlin će izboriti direktan plasman na fajnl-for, ako bude prvi u grupi ili jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe iz sve četiri grupe.

U tom slučaju, igrala bi se samo tri četvrtfinalna duela, pri čemu bi otpala najslabija drugoplasirana ekipa. Za plasman drugoplasiranih ekipa brojaće se samo rezultati sa prvoplasiranim i trećeplasiranim u grupama.

Ako Fuhse Berlin bude najslabija drugoplasirana ekipa, onda će morati da igra u četvrtfinalu.

U slučaju da zauzme treće ili četvrto mjesto u grupi, Fuhse neće igrati na fajnl-foru, ali će organizavati završni turnir. U tom slučaju će se igrati sva četiri četvrtfinalna dvomeča...

Bonus video: