PRAVAC SRBIJA

Anđela Bulatović: Tek će sad biti pakleno

"Nadam se da će tako biti i sada, da ćemo igrati našu igru, koja će nas lansirati tamo gdje želimo da budemo", napominje Bulatovićeva
0 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Beta AP
Anđela Bulatović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.12.2013. 12:15h

Još samo dan će biti u Crnoj Gori, a onda slijedi put na mjesto uspjeha - Beograd. Rukometašice Crne Gore prvim jutarnjim letom „Montenegro erlajnsa” u petak lete ka gradu u kojem su priredile jedno od najvećih iznenađenja u novijoj rukometnoj istoriji, ka metropoli gdje su postale prvakinje Evrope.

U samo 12 mjeseci, ratnice Dragana Adžića pokušaće da još jednom zablistaju u Srbiji i donesu medalju sa jedinog takmičenja sa kojeg je nemaju - Svjetskog prvenstva. „Crvenima” je pripala čast da u subotu otvore program u „Pioniru”, a rival je tim koji je na posljednjih osam nastupa na Olimpijskim igrama stizao do polufinala. I nije uzeo medalju samo lani u Londonu, kada je Crna Gora bila srebrna, i 2000. u Sidneju.

"Tek će sad biti pakleno, jer će svi sa posebnom pažnjom da nas posmatraju kao evropskog prvaka. Neće nam biti lako, jer smo navikle na evropske ekipe, ali za ostale ne mogu reći da nam leže. To se pogotovo odnosi na Južnu Koreju i ta utakmica će nam biti najteža. Prva je na šampionatu, protiv neugodnog rivala, a pripreme smo odradile bez trening mečeva", podsjeća Anđela Bulatović.

Srednji bek Krima ne želi da najavljuje pohod na medalju, iako zna da navijači to očekuju.

"Vjerujem da ćemo podizati formu kroz grupu i da ćemo sve bolje i bolje izgledati kako takmičenje bude odmicalo. Svi nas gledaju kao jednog od favorita, ali je glupo da bilo šta prognoziram. Samo želim da se sve dobro osjećamo i da bude kao na Evropskom prvenstvu, kada smo sve bolje i bolje igrale tokom šampionata. Tada nismo previše razmišljale i opterećivale se, već smo bile opuštene. Nadam se da će tako biti i sada, da ćemo igrati našu igru, koja će nas lansirati tamo gdje želimo da budemo", napominje Bulatovićeva i najavljuje više golova iz kontri nego do sada.

Stub odbrane Crne Gore ne želi da traži alibi u činjenici da dosta reprezentativki igra u inostranstvu.

"Veći dio igračica nije više u Budućnosti i to je sigurno otežavajuća okolnost, jer ne radimo sve po istom programu. Nije potrebno, ipak, previše vremena da se vratite na nešto što ste radile dugi niz godina. Važno je što smo sve zdrave i što nema ozbiljnijih povreda".

Osim Koreje, ozbiljni rivali u grupi A su Francuska i Holandija, dok će DR Kongo i Dominikanska Republika služiti za popravljanje razlike.

"Sa Francuskinjama smo igrale, dobro ih znamo. Promijenile su selektora, vjerovatno će igrati na višem nivou. Za nas je možda nepoznanica Holandija, koja igra jako lijep i brz rukomet. Neće nam biti jednostavno ni protiv jedne od te tri ekipe. Sreća je što u grupi ne moramo da imamo stopostotan skor, što imamo pravo na grešku. Ne bi valjalo da se to desi u osmini finala, jer loš dan može da te dovede do eliminacije, kao nas u Brazilu".

Prvo mjesto u grupi je, ipak, cilj, jer bi tako rival u osmini finala bio lak (Kina, Japan ili Alžir). U slučaju da ne budu na vrhu, „crvene” bi se srele sa Srbijom, Danskom ili Brazilom...

"Naravno da ćemo pokušati da budemo prve u grupi. Neće biti lako, jer su sve ekipe prošle kroz pripremne turnire, a mi nismo. Ali, tako smo se spremale i prije Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva, pa smo donijele medalju", zaključila je Bulatovićeva.