SP POČINJE U PETAK

Klikovac: Svi će biti motivisani protiv nas

"Sada nam je najvažnija utakmica protiv Južne Koreje. Ona nam je prva poslije velikog uspjeha, a rival je nezgodan, jer igra veoma brz rukomet", rekla je Klikovac
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2013. 15:18h

Prije 12 mjeseci je otišla u Srbiju kao igračica koju je slabo ko u Crnoj Gori znao jer je karijeru gradila van Budućnosti.

Samo jedna utakmica, i pored činjenice da je rival bio nejaki Island, bila je dovoljna da se vidi da su "zlatne lavice" dobile zlatno pojačanje u odbrani - Andreu Klikovac.

Djevojka koja je nastupala za Petrol bonus, Bisere i Žito Prilep, prije nego što je stigla u Vardar ljeta 2012. godine, ovog puta u komšiluk ide sa zavidnom reputacijom koju je stekla evropskim zlatom i odličnim igrama u Ligi šampiona.

Njen Vardar je osvojio 1. mjesto u grupi D, a Andrea je sa tri gola u pobjedi na gostovanju Larviku (31:29) dokazala da može da bude i te kako opasna i u napadu.

Uostalom, imaće i dovoljna prostora da igra, jer će Katarina Bulatović moći da odmara protiv DR Konga, Dominikanske Republike, a možda i još nekog rivala...

"Spremna sam da odgovorim na svaki zadatak, bilo da se to odnosi samo na odbranu ili na napad. Moje je da doprinosim timu na najbolji mogući način", poručuje 22-godišnji desni bek.

Nakon penzionisanja Bojane Popović i Maje Savić niko nije očekivao da će Crna Gora osvojiti medalju u Beogradu prije 12 mjeseci.

Sada će protivnice na "crvene" gledati drugačije...

"Biće nam puno teže nego na Evropskom prvenstvu. Sigurno je da će svi protiv nas biti motivisaniji, imaće veliku želju da se dokažu protiv evropskog prvaka. Sada nam je najvažnija utakmica protiv Južne Koreje. Ona nam je prva poslije velikog uspjeha, a rival je nezgodan, jer igra veoma brz rukomet. Pobjeda u prvom meču bi nam puno značila zbog svega".

Mnogi kao minus Crne Gore ističu to što nema veliku većinu igračica iz Budućnosti kao ranije, ali Klikovac smatra da je to plus.

"Sve imamo minutažu u klubovima i mislim da je ekipa ove godine iskusnija nego prošle. Znamo naš sistem igre i vrlo malo vremena nam je potrebno da se vratimo na odbranu koju smo navikle da igramo. Brzo smo se sklopile, treniramo maksimalno i nadam se da ćemo sve dobro ukombinovati".

Crna Gora u grupi A redom igra sa Južnom Korejom, DR Kongom, Dominikanskom Republikom, Francuskom i Holandijom.

Jedno od prva četiri mjesta je odavno rezervisano, zbog čega se već razmišlja o rivalu u osmini finala. Zbog toga bi bilo dobro da se osvoji 1. mjesto, jer bi se izbjegli Srbija, Brazil ili Danska, a protivnik bi bili Japan, Kina ili Alžir.

"Sve ekipe u našoj grupi su jake. Koreja je mnogo nezgodna, Francuska ima odličnu ekipu, a Holandija igra baš dobro. Biće gusto. Izuzetno nam je važno da budemo prve u grupi, a onda ko god da nam dođe, biće dobro", naglašava Klikovac.

Sada svi stručnjaci i navijači poručuju da je Crna Gora favorit za medalju, a taj teret ne pada teško izabranicama Dragana Adžića.

"Svi to od nas očekuju, pominju finale ili polufinale, medalju... Mislim da je realno da se o tome govori, jer smo evropske prvakinje. Samo da budemo prave i rezultat neće izostati", zaključila je Klikovac.

Uvijek se izborim za svoje mjesto

Vardar je ove godine doveo 13 igračica sa velikim renomeom (Jovanka Radičević, Andrea Lekić, Ana Đokić, Alison Pino, Tatjana Hmirova, Julija Nikolić, Siraba Dembele...), ali to nije uticalo na status Andree Klikovac u ekipi.

Crnogorska reprezentativka je nezamjenjiva u odbrani, a i u napadu joj sve češće ukazuje šansu nekada fenomenalni desni bek, Indira Kastratović.

"Stvarno su dovedena velika imena, napravila se super ekipa. Bez poraza smo u Ligi šampiona, igramo odlično, osvojile smo 1. mjesto u grupi. Što se mog statusa tiče, ja se uvijek borim i izborim za svoje mjesto. Dokazala sam da mogu da igram pored svih tih zvijezda", kaže Andrea.

Kakav je bio osjećaj kada ste u Norveškoj pobijedile Larvik u direktnom obračunu za 1. mjesto?

"Fenomenalan. Odigrale smo odličnu utakmicu, pogotovo u odbrani, koja je bila vrhunska. Zaustavili smo njihovo najjače oružje, kontranapade, a i osujetili smo igru na pivota", naglašava Klikovac.

Galerija

Preporučujemo za Vas