Otpale Tošković i Nikčević, šansa za Malović i Božović

Osim Malović i Božović, u Srbiji će nastupiti 15 djevojaka koje su donijele zlato Crnoj Gori sa Evropskog prvenstva u Srbiji
56 pregleda 34 komentar(a)
rukometašice Crne Gore, Foto: Fonet
rukometašice Crne Gore, Foto: Fonet
Ažurirano: 02.12.2013. 00:33h

Šest dana prije utakmice sa Južnom Korejom na Svjetskom prvenstvu, Dragan Adžić je odredio konačan spisak putnica - u Srbiju ne idu Jasna Tošković, Sandra Nikčević, Olivera Vukčević i Milica Kostić.

Tošković i Nikčević su prošlog decembra postale prvakinje Evrope u Beogradu, a ovog puta će umjesto njih u komšiluk putovati talentovana Đurđina Malović i Ivana Božović.

„Sve djevojke su odlično radile, ali mislim da je ovako najkorektnije. Ne bi bilo pošteno da vodimo Jasnu, a da bude treći ili četvrti desni bek, jer treba dati šansu našoj najperspektivnijoj igračici, Đini Malović”.

„I Sandra je na poziciji lijevog beka iza Milene Knežević i Mare Jovanović, a ne ide da sa 29 godina bude treća opcija, tako da sam odlučio da ukažem priliku Ivani Božović. Olivera Vukčević i Milica Kostić su još mlade za ovakvo takmičenje”, rekao je Adžić za „Vijesti”.

Malovićeva je najbolja igračica kadetske reprezentacije, koja je bila 5. na šampionatu Evrope, a zlatna na Mediteranskom prvenstvu.

Božovićeva (tada Stojanovićeva) je, sa druge strane, po izvještaju tadašnje selektorke Sandre Kolaković bila najbolja igračica reprezentacije Crne Gore na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Makedoniji 2008. godine.

U ekipi koja je zauzela 8. mjesto, saigračice su joj bile Radmila Miljanić (sad Petrović), Milena Knežević, Suzana Lazović, Jasna Tošković, Biljana Pavićević, Jovana Jovović...

Osim njih dvije, u Srbiji će nastupiti 15 djevojaka koje su donijele zlato Crnoj Gori - golmanke Sonja Barjaktarović i Marina Vukčević, krila Majda Mehmedović, Biljana Pavićević, Jovanka Radičević i Radmila Petrović, bekovi Milena Knežević, Marija Jovanović, Anđela Bulatović, Jelena Despotović, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, te pivoti Ana Đokić, Suzana Lazović i Sara Vukčević.

Adžić će pred prvi meč morati da odredi koja igračica će biti rezerva.

Bonus video: