Lovćen spremio revanš Partizanu

"Ukoliko naša odbrana bude na nivou iz prethodne dvije utakmice, mislim da rezultat neće izostati", rekao je trener Lovćena, Zoran Abramović
60 pregleda 0 komentar(a)
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2013. 10:27h

Krajem prošlog i početkom ovog vijeka, rukometaši Lovćena i Partizana međusobno su vodili borbu za trofeje u bivšoj Jugoslaviji – u periodu od 1999. do 2003. godine Beograđani su tri puta bili šampioni, Cetinjani su dva puta osvojili naslov pravaka, „crveni” su uzeli dva Kupa, „crno-bijeli” jedan. Oba kluba u nezavisnim državama imaju po tri titule...

U SEHA Gasprom Južni tok ligi situacija je, međutim, drugačija, Lovćen i Partizan se bore da izbjegnu začelje. Zahvaljujući dobrim rezultatima u četiri posljednja kola (pobjeda protiv Borca, te remiji u gostima protiv Neksea i Metalurga), Cetinjani su 8. na tabeli u konkurenciji 10 timova. Partizan je, sa druge strane, posljednji sa samo pobjedom u 10 mečeva, i to upravo protiv Lovćena u Beogradu, u prvom dijelu lige (26:23).

Izabranici Zorana Abramovića, tako, imaju lijepu priliku da nastave sa dobrim rezultatima i revanširaju se Partizanu, koji na Cetinje stiže prvi put od sezone 2005/2006, posljednje u državnoj zajednici Srbija i Crne Gora…

"U posljednja dva meča koja su izgubili od Vojvodine i Vardara igrali su na jednu loptu. Uz malo sreće, u obje utakmice mogli su da trijumfuju. I pored toga što su mlada ekipa, imaju čak i iskustva igranja u Ligi šampiona. Zbog takvih stvari moramo biti maksimalno koncentrisani i oprezni. Igramo pred svojom publikom što nam svakako daje prednost. Kao i u meču protiv Borca, mislim da će ponovo ključ uspjeha biti odbrana. Ukoliko naša odbrana bude na nivou iz prethodne dvije utakmice, mislim da rezultat neće izostati", rekao je trener Lovćena, Zoran Abramović, koji zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Metalurga neće moći da vodi ekipu sa klupe, već će to, ponovo, raditi sportski direktor Željko-Ziko Petričević.

I igrači su svjesni da goste iz Beograda ne treba olako shvatiti.

"Lovćen i Partizan su stari rivali, tako da sam siguran da će to biti dobra utakmica. Partizan je mlada i kvalitetna ekipa i moramo biti maksimalno koncentrisani tokom čitavog meča. Sigurno je da će odbrane u ovom susretu odigrati ključnu ulogu. Ipak, očekujem pobjedu jer su nam dužnici iz prvog meča u Beogradu", kazao je lijevi bek Marko Drašković.

Popović: Niko ne treba da nas shvati olako

Trener Partizana Aleksandar Brković kaže da je njegova ekipa “željna još jedne dobre partije i bodova”.

"Nadam se da ćemo u tome imati podršku naših navijača kojih ima puno u Crnoj Gori", rekao je Brković.

Pivot Ivan Popović očekuje tešku utakmicu, ali ističe da “spremnost, disciplinovana odbrana i srčanost daju ekipi za pravo da se nada pobijedi”.

"Iako smo jedna od mlađih ekipa u ligi, pokazali smo da možemo sasvim ravnopravno da se borimo i pariramo ekipi kao što je Vardar, iako nismo pobijedili. To pokazuje da nijedna ekipa ne treba da nas shvati olako", rekao je Popović.

Utakmica na Cetinju počinje u 18 časova.

Bonus video: