Srbija se nada medalji na domaćem terenu

Svjetsko prvenstvo održaće se od 6. do 22. decembra u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu
0 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, Foto: FoNet/AP
Crna Gora - Srbija, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 28.11.2013. 13:37h

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković kazao je danas da je sve spremno za početak Svjetskog prvenstva za rukometašice.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 6. do 22. decembra u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

"Sada, osam dana prije početka, mogu da kažem da je sve spremno za početak takmiccenja. Vjerujem da ćemo i ovo Svjetsko prvenstvo odraditi kako se od nas očekuje", rekao je Đurkovich novinarima u Beogradu.

On je dodao da je optimista kada je u pitanju plasman reprezentacije Srbije i da je siguran da će djevojke dati svoj maksimum.

"Volio bih da naša reprezentacija bude samo stepenik više nego na prošlom Evropskom prvenstvu, kada je zauzela četvrto mjesto. Sada je drugačiji sistem takmičenja i veoma je važno da se u grupi ostvari što bolji plasman", rekao je Đurković.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u Nišu sa selekcijama Japana,Brazila, Alžira, Danske i Kine.

On je dodao da je prethodno Evropsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, koje je pokazalo da rukometašice mogu da pobijede "jednu Francusku, Dansku, Ukrajinu".

Na pitanje kakvo je interesovanje za predstojeće takmičenje, Đurković je odgovorio: "Za sada ide solidno prodaja karata, naročito u Nissu i Novom Sadu, nešto slabije u Beogradu. Mislim da ćemo uspjeti da nadmašimo broj prodatih ulaznica i broj gledalaca sa prošlog takmičenja".

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da je takođe optimista uoči Svjetskog prvenstva.

"Naš cilje je odavno da 2013. osvojimo medalju. Rukometašice su sada četvrte u Evropi, daleko bolje nego kada smo postavili cilj", rekao je Marjanović.

Rukometni savez Srbije i preduzeće Lasta potpisali su danas ugovor o saradnji za vrijeme Svjetskog prvenstva, pa će ovo transportno preduzeće svojim autobusima, kao i na prošlim takmičenjima, prevoziti učesnike i organizatore.

Na Evropskom prvenstvu u Srbiji, Crna Gora je trijumfovala, a na putu do zlata "zlatne lavice" su uz dosta problema savladale rukometašice Srbije

Bonus video: