Milošević i Vujović treći u azijskoj Ligi šampiona

Tim prvog crnogorskog selektora u nezavisnoj državi, na prvenstvu koje je održano u Dohi (Katar), savladao je danas Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 37:34 (18:17)
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2013. 20:26h

Pero Milošević je nastup sa libanskim Sadom u azijskoj Ligi šampiona završio na odličnom trećem mjestu, kojim je popravljen prošlogodišnji rezultat (10. mjesto) – tim prvog crnogorskog selektora u nezavisnoj državi, kome je u radu pomagao Goran Vujović, bivši golman i trener golmana Lovćena, u meču za treće mjesto, na prvenstvu koje je održano u Dohi (Katar), savladao je danas Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 37:34 (18:17).

Najefikasniji u Sadu je bio Davor Čutura sa 10 golova, Mustafa je dodao osam. U poraženom timu najbolji je bio Egipćanin Alizin sa devet golova.

"Utakmica nije bila lijepa, nije bila dobra, jer se osjetio umor kod obje ekipe, pošto nam je to bila osma utakmica u 13 dana. Ali, držali smo meč pod kontrolom, imali i pet-šest razlike, da bi Ahli u finišu samo ublažio poraz", rekao je “Vijestima” Milošević.

Sad je azijsku Ligu šampiona okončao sa sedam pobjeda i jednim porazom, u polufinalu od novog šampiona El Džaiša, koji je u katarskom finalu bio bolji od prošlogodišnjeg pobjednika, Rajana.

"Zasluženo smo treći, zadovoljni smo, jer smo, ipak, osvojili medalju. Uz malo više sreće, da smo kalkulisali u posljednjem meču u glavnoj fazi, igrali bismo i finale. Bilo je naporno, mi smo, ipak, najstarija ekipa na turniru, a u polufinalu smo platili ceh zbog povrede na početku Žeroma Fernandeza i lošeg dana golmana. Ali, i ovako je dobro, jer su katarske ekipe mnogo dobre", dodaje Milošević.

Poslije skoro godinu, Miloševiću je istekao ugovor sa Sadom, pa će do kraja nedjelje biti u Crnoj Gori, i kovati planove za novi angažman.

"Osvojili smo titulu i Kup Libana, bili treći u Aziji, uz samo jedan poraz. Uspješna godina, moram biti zadovoljan", zaključio je Milošević.

Bonus video: