Budimpešta domaćin fajnl-fora Lige šampiona za rukometašice

Završnicu LŠ za dame organizivaće zajedno mađarska menadžerska kompanija Hungarofest i Rukometni savez Mađarske, u saradnji sa marketing odjeljenjem EHF-a.
75 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2013. 16:49h

Budimpešta će biti domaćin prvog fajnl-fora Lige šampiona za rukometašice, objavila je danas Evropska rukometna federacija.

Budimpešta je pobijedila u konkurenciji Ljubljane i dvorane "Stožice".

Završnicu LŠ za dame organizivaće zajedno mađarska menadžerska kompanija "Hungarofest" i Rukometni savez Mađarske, u saradnji sa marketing odjeljenjem EHF-a.

Finalni turnir biće održan 3. i 4. maja u dvorani "Laslo Pap", kapaciteta 12.500 gledalaca.

U ovoj dvorani odigrana je završnica Evropskog prvenstva za žene 2004. godine, a to će biti slučaj i na narednom ženskom EP, u decembru iduće godine.

Ulaznice za ovaj događaj, po uzoru na fajnl-for Lige šampiona koji se od 2010. godine održava u "Lankses areni" u Kelnu, biće u prodaji od 4. decembra, kada će na konferenciji za novinare u Budimpešti i zvanično biti predstavljen fajnl-for u glavnom gradu Mađarske.

"Ponuda Budimpešte je bila veoma impresivna i ubijeđeni smo da će ovaj događaj biti veliki uspjeh već od prve godine. Rukomet je veoma popularan u Mađarskoj, i znamo da će prvi fajnl-for privući navijače širom Evrope. Očekujemo sjajnu atmosferu u Budimpešti u maju", rekao je Žan Brio, predsjednik Evropske rukometne federacije.

EHF je krajem jula raspisao konkurs za organizaciju fajnl-fora, koji je trajao do 10. septembra, nakon kojeg su u uži izbor ušle Budimpešta i Ljubljana.

Budućnost nije mogla da se kandiduje, jer je jedan od uslova dvorana kapaciteta od barem 8.000 mjesta, kakva ne postoji u Crnoj Gori.

Za plasman na fajnl-for boriće se u grupi 1 Vardar, Midtjiland, Tiringer i Savehof, te u grupi 2, nazvanoj "grupi smrti", Budućnost, Đer, Krim i Larvik.

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe izboriće plasman na finalni turnir.

Bonus video: