Lovćen u Skoplju otkinuo veliki bod Metalurgu

Meč u glavnom gradu Makedonije završen je bez pobjednika 19:19, nakon što je Lovćen na kraju prvog poluvremena vodio 10:7.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2013. 18:41h

Lovćen je osvojio neočekivan, veliki bod na gostovanju Metalurgu (19:19), koji je, očigledno, potcijenio Cetinjane, misleći više o nedjeljnom duelu sa Vardarom Ligi šampiona (Lino Červar je odmarao Darka Stanića, Renata Vugrineca, Naumčeta Mojsovskog i Nikolu Markoskog).

Izabranici Zorana Abramovića nagrađeni su za hrabru i odličnu igru protiv favorizovanog rivala, posebno u odbrani, kojom su Cetinjani potpuno zaustavili napadački arsenal favorizovanog rivala, koji je u prvom dijelu lige, u Podgorici, lako savladao crnogorskog šampiona (29:23). Prošle godine je Lovćen u Skoplju deklasiran sa 32:19...

Na golu je sjajan bio 17-godišnji Vuko Borilović, koji je igračima Metalurga „skinuo“ čak četiri penala, upisao 10 odbrana u prvom poluvremenu, za drugi remi u ligi, nakon onog u Osijeku protiv Neksea.

Lovćen je potvrdio da je ušao u bolji ritam u odnosu na početak sezone, pod vođstvom Abramovića je ekipe upisala druga uzastopni pozitivan rezultat, nakon pobjede protiv Borca kod kuće.

Metalug je i treći put remizirao kod kuće u ovogodišnjem takmičenju...

U meču sa čak osam promašenih penala (domaćin pet, gosti tri), Lovćen je od starta stavio do znanja da u Skoplje nije stigao sa bijelom zastavom.

Serijom 3:0 (Drašković, Nikolić, Ivan Radović), Lovćen je u 21. minutu poveo sa tri gola razlike (6:3), a u 28. minutu je vodio i sa „plus četiri“ (9:5), koliko je imao i u posljednjem minutu (10:6), ali je Ćorović smanjio zaostatak.

Lovćen je tri gola prednosti održavao do 35. minuta (12:9), ali je četiri minuta kasnije Metalurg izjednačio (12:12). Čizmović i Mirko Radović su gostima donijeli dva gola prednosti u 44. minutu (16:14), ali su Skopljanci ponovo poravnali, pa se do kraja igralo gol za gol.

Pavel Atman je u 55. minutu donio prednost Metalurgu od 19:18, da bi kapiten Lovćena Igor Marković u 57. minutu izjednačio za konačnih 19:19, pošto se do kraja nije tresla mreža nijednog tima.

Istina, Atman je imao šansu da 30-ak sekundi prije kraja donese pobjedu svom timu, ali je promašio sedmerac. Lovćen, takođe, nije iskoristio posljednji napad...

Lovćen u narednom kolu, 29. novembra, dočekuje Partizan.

Metalurg - Lovćen 19:19 (7:10)

Skoplje – Dvorana: “Autokomanda”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Metalurg 6 (1), Lovćen 4 (1). Isključenja: Metalurg 4, Lovćen 8 minuta.

Metalurg: Mitrevski (tri odbrane), Mijatović (osam odbrana i tri sedmerca), Ojlevski 1, Dimovski 5, Pecakovski 1, Gjorgijevski, M. Manaskov, D. Manaskov 1, Markoski, Mojsoski, Atman 7, Kedžo, Jonovski, Mandić 1, Peševski, Ćorović 3 (1).

Lovćen: Abramović (jedan sedmerac), Borilović (osam odbrana i četiri sedmerca), Vukićević 5, Petričević, Popović 1 (1), I. Radović 3, Marković 2, Drašković 4, M. Radović 1, Kaluđerović, Nikolić 2, Čizmović 1, Ačruk, Stanojević, Lasica, Lipovina.

Galerija

Bonus video: