Borilović: Moramo da se borimo do kraja

"Metalurg je veliki favorit. Male su nam šanse, ali rival nije nepobjediv. Moramo da uradimo sve što je do nas, da se borimo do kraja", kaže Vuko Borilović .
137 pregleda 0 komentar(a)
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Vuko Borilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2013. 14:59h

Ritam u SEHA Gasprom Južni tok ligi je neumoljiv. Iako nisu imali kad ni da se odmore nakon pobjede nad Borcem, rukometaši Lovćena su se juče zaputili ka Skoplju, gdje večeras (17.45) gostuju redovnom učesniku Lige šampiona, Metalurgu.

Pitanje pobjednika se ne postavlja, jer je tim Lina Červara dokazao koliko je jači od Cetinjana u prvom meču u Podgorici (29:23), ali šansu treba tražiti u trzavicama u makedonskom klubu.

"Metalurg je veliki favorit. Male su nam šanse, ali rival nije nepobjediv. Moramo da uradimo sve što je do nas, da se borimo do kraja", kaže Vuko Borilović .

Iako tek 29. decembra slavi 18. rođendan, mladi golman Lovćena je na posljednje dvije utakmice u SEHA ligi bio fenomenalan - protiv Zagreba je ušao sredinom prvog poluvremena i zaustavio 11 šuteva, a u duelu sa Borcem je upisao 16 odbrana.

"Bilo je iznenađenje za mene kada sam ušao u igru protiv Zagreba. Mlad sam golman, puno je rada ispred mene i nisam očekivao da ću braniti protiv takvog velikana. Kada sam već ušao, trudio sam se da pružim koliko mogu", skromno kaže Borilović.

Najupečatljiviji detalj sa dvije prethodne utakmice, bar kada je u pitanju mladi čuvar mreže, bio je odbranjeni sedmerac protiv Zagreba. Dugogogišnji hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat je nakon finte pokušao da ga lobuje, ali je Borilović prozreo tu namjeru i izbacio loptu pored gola.

"Bio sam srećan, ipak je to Horvat. Odbranio sam i zicer Kalebu, zaustavio još jednu kontru rivala, zbog čega sam bio ponosan. U tom trenutku sam bio opušten, to mi je mnogo pomoglo".

Zasad su svi njegovi planovi vezani za Lovćen, ali Vuko već zna gdje bi volio da zaigra jednog dana.

"Sada želim samo da koristim šansu koju dobijam, da stičem iskustvo, a nadam se da ću opravdati povjerenje. Imam želju, kao vjerovatno i svi rukometaši, da jednog dana odem u Njemačku, ali u ovom trenutnku ne razmišljam o tome. Želim da završim školu i okončam sezonu u Lovćenu, a onda ćemo vidjeti šta će biti u budućnosti", istakao je Borilović, koji će biti adut juniorske reprezentacije u aprilskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Lekcije Gorana Vujovića

"Najzaslužniji za ovo što sam do sada naučio je Goran Vujović, sa kojim sam radio do njegovog odlaska u Liban. Pomogli su mi i Zoran Abramović i Kasim Kamenica, a do prije tri godine sam trenirao sa ocem. To mi je puno koristilo i pomoglo u Lovćenu", ističe Vuko.

Bonus video: